x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Valentin Popescu, liberat provizoriu

Judecătorul Valentin Popescu, liberat provizoriu

de Dan Tomozei    |    07 Mai 2010   •   00:00

Curtea de Apel Alba Iulia a admis astăzi cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de judecătorul Popescu Valentin şi a dispus punerea în libertate provizorie a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă emis de Curtea de Apel Alba Iulia.

Valentin Popescu, judecător şi vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Alba de săvârşirea mai multor infracţiuni vizând efectuarea de tranzacţii incompatibile cu funcţia deţinută, cumpărare de influenţă, luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată. Pentru aceste fapte, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a judecătorului Popescu, dată la care Consiliul Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţie a acestuia.

Măsura arestării preventive  a fost prelungită de Curtea de Apel Alba Iulia la data de 23.04.2010 cu 20 de zile.

Potrivit biroului de presă al Curţii de Apel, împotriva hotărârii DNA a declarat recurs, competenţa soluţionării revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Până la rămânerea definitivă a hotărârii Curţii de Apel Alba Iulia de liberare provizorie sub control judiciar, inculpatul Valentin Popescu rămâne în arest.

×
Subiecte în articol: observator