x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jumătate dintre români au stat acasă de Revelion. O cincime a cheltuit mai puţin de 100 de lei pe masa de Anul Nou

Jumătate dintre români au stat acasă de Revelion. O cincime a cheltuit mai puţin de 100 de lei pe masa de Anul Nou

13 Ian 2012   •   14:55
Jumătate dintre români au stat acasă de Revelion. O cincime a cheltuit mai puţin de 100 de lei pe masa de Anul Nou

Jumatate dintre romani si-au petrecut Revelionul acasa, fie in familie, fie ca gazda pentru prieteni, in timp ce 30% dintre romani au intampinat Anul Nou in casele rudelor sau ale amicilor, se arata intr-un studiu realizat de Reveal Marketing Research, pentru caleaeuropeana.ro.

Majoritatea celor care au petrecut Revelionul in acest fel sunt tineri cu varste intre 26 si 35 de ani, care au un venit lunar de pana la 1500 de lei.

Dintre cei care au stat acasa de Revelion, aproape 60% au cheltuit intre 100 si 300 de lei pentru masa de Anul Nou. 19% dintre acestia spun ca au cheltuit mai putin de 100 de lei pentru mancare. Doar 7% dintre persoanele intervievate au dat mai mult de 500 de lei pentru masa de Anul Nou, majoritatea acestra fiind absolventi de studii superioare si avand varsta cuprinsa intre 36 si 45 de ani.

Doar 10% dintre cei chestionati au mers in vacanta de sarbatori, o treime preferand sa plece in statiuni din afara Romaniei. Este vorba de persoanele care castiga mai mult de 4.000 de lei lunar. Cei care au mers in vacanta in statiunile romanesti sunt persoane cu venituri cuprinse intre 2.000 si 3.000 de lei pe luna.

Vacantele celor care au plecat din tara au fost mai lungi ca cele ale persoanelor care au petrecut sarbatorile in Romania. Astfel, cei care au preferat alte tari au stat in medie cinci zile plecati, cheltuind in jur de 3000 de lei, in timp ce vacantele petrecute in tara au durat in medie 3 zile, cheltuindu-se aproximativ 400 - 500 de lei.

Studiul a fost realizat telefonic (CATI – Computer Assisted Telephonic Interviews), in perioada 5-9 ianuarie 2012, pe un esantion reprezentativ la nivel national pentru mediul urban de 800 de persoane cu varsta de peste 18 ani. Marja de eroare calculata este de ± 3,46%.

×