x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Juridic TV, prima televiziune juridică, se lansează online

Juridic TV, prima televiziune juridică, se lansează online

05 Feb 2010   •   00:00

Prima televiziune dedicată informării juridice a populaţiei, Juridic TV, va fi lansată online la 8 februarie şi va difuza un program zilnic, 24 de ore din 24.

Potrivit reprezentanţilor casei de avocatură Coltuc, care finanţează proiectul, Juridic TV (www.juridictv.ro) difuzează în prezent câteva programe şi va avea grila definitivă luni, 8 februarie, odată cu lansarea oficială, scrie Mediafax.

Ideea unei asemenea televiziuni a apărut din lipsa emisiunilor informative juridice din grilele posturilor tv care emit în prezent în România. Astfel, scopul noii televiziuni este să ajute populaţia să cunoască în mod gratuit sistemul judiciar din România. Accesul la programele difuzate de Juridic TV va fi gratuit. Postul va difuza un program de 24 de ore din 24, din care 12 ore în direct. Se vor difuza aici reality show-ul "Curtea Poporului", "singura emisiune din România care prezintă viaţa reală într-un proces", şi "Specialiştii Juridic TV", un program în care se va răspunde întrebărilor din diverse domenii ale publicului. Acestora li se adaugă emisiunile "Cum se face?", în care se oferă consultanţă juridică gratuită, "Nemulţumiţii de justiţie", "Cazuri CEDO" şi "Procese vedete". Marţea şi joia, de la ora 18:00, se va difuza emisiunea "Juridic news", ştiri prezentate de Alina Dumitrescu şi Marius Coltuc.

Echipa Juridic TV este formată deocamdată din 15 persoane ­ cu studii preponderent juridice, jurnalistice, economice şi două persoane care se ocupă de partea de IT ­, cu posibilitatea de a deveni mai numeroasă după analiza programată pentru luna martie, în urma căreia se va observa impactul pe care televiziunea l-a avut asupra publicului. "Dacă rezultatele sunt pozitive şi la nivelul aşteptărilor, intenţionăm să facem demersurile necesare obţinerii unei licenţe CNA pentru dezvoltarea proiectului", au declarat reprezentanţii Juridic TV. Suma investită în proiect se ridică la 150.000 euro. (A.N.)

×
Subiecte în articol: mass-media