x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnal de litoral - O lamaie, rest la piersici

Jurnal de litoral - O lamaie, rest la piersici

de Miruna Mihalcea    |    10 Aug 2005   •   00:00
Jurnal de litoral - O lamaie, rest la piersici

Acasa la mine ocolesc cu obstinatie micul dejun si sfaturile dieteticienilor. La pranz ciugulesc zgomotos dintr-un pachet cu fulgi de porumb romanesti pe care-i umflu cu multa apa de la robinet, pana-ncepe stomacul sa-mi cante ca un cimpoi. Dupa-amiaza ma bucur ca n-am adaugat la stratul adipos decat vreo cateva sute de grame, ca grauntele nu-ngrasa. Seara, cand in sfarsit ma copleseste multumirea de sine relativ la aportul de calorii pe care par ca-l controlez constiincios, ma buseste pofta de ciorba lu’ mama cu legume. O torn vinovata pe gat, o-ngros c-o portie babana de cartofi prajiti si ma culc linistita c-am reusit macar o performanta. Hai, doua! Am evitat gratios bomboanele-mbibate-n E-uri si-am folosit scobitori, nu guma "minune" de mestecat, fara zahar, care are drept efect indepartarea resturilor alimentare dintre dinti exact ca-n reclama cu domnisoara si banda adeziva: "Ttttac".

Acum am ajuns pe Litoral. Taman bine. Caldura, nervi, telefoane, materiale de redactat, laptop-uri de conectat la Internet si sefi. Cu-atat mai bine, ca pofta de mancare se reduce proportional cu ascensiunea vertiginoasa a cerintelor lor. Si cand ziceam c-am scapat si de Andreea Marin… surprize-surprize!

Comerciantii de produse perisabile au pus gand rau centimetrilor adunati calduros in jurul soldurilor mele. Da’ sa vedeti ce metoda perfida au nascocit. Probabil in urma unui complot estival la nivel inalt, simpaticii vanzatori de sezon au decis sa se faca rai si sa nu mai elibereze rest, la casa de marcat. Cu alte cuvinte, "isi baga picioarele" in banii nostri. Culmea e ca ne iau si-n tarbaca: "N-am 4.000 sa va dau inapoi. Luati o eugenie". Ca tot aveti fundu’ mare, sa-l faceti si mai mare, cred ca-si zic in sinea lor. "Va dau o lama de guma, ca n-am 5.000." Sa va mai albiti dintii nitel, zic eu. O colega a patit-o mai rau. Nu stiu de ce i s-o fi parut farmacistei ca pe langa aspirina impotriva insolatiei, colega si-ar dori cu disperare si spirt medicinal, da’-i e rusine sa ceara. Motiv pentru care am decis sa schimb regulile jocului. In loc sa-ntind 6.000 de lei pentru o paine, am s-arunc sictirita pe tejghea un nasture si-o bombonica. Vreti troc, luati troc. Concluzia e insa alta: sacul cu provizii estivale contine acum eugenii, guma, spirt, brichete, si-o… lamaie, rest la piersici. Lamaie le uram si noi!

×
Subiecte în articol: observator