x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalişti de la Mediafax şi Jurnalul Naţional, cotonogiţi de un scutier furios (VIDEO)

Jurnalişti de la Mediafax şi Jurnalul Naţional, cotonogiţi de un scutier furios (VIDEO)

de Petru Zoltan    |    17 Ian 2012   •   13:58
Jurnalişti de la Mediafax şi Jurnalul Naţional, cotonogiţi de un scutier furios (VIDEO)

Duminica seara, majoritatea jurnalistilor prezenti la protestele din Piata Universitatii se aflau pe mijlocul carosabilului, pe spatiul verde. Circulatia era oprita. Doar Ambulanta si SMURD-ul mai animau traficul rutier in aplauzele protestatarilor. Scutierii erau postati de-o parte si de cealalta a drumului. Grupurile de manifestanti din fata Teatrului National si Universitate protestau in mare parte pasnic. La un moment dat, unul dintre fotografi a primit un telefon de la parintii sai care locuiesc in zona Unirea, care i-au spus ca au vazut de la balcon mai multe grupuri de oameni care vandalizeaza orasul, inclusiv un foc pe mijlocul drumului.

Fotograful a murmurat stirea printre buze. Imediat am plecat impreuna cu colegul Cristian Ionescu spre zona Unirea. Haosul domnea pe strazi. Dupa cateva minute, scutierii s-au mobilizat in dreptul Spitalului Coltea. Puhoiul de jurnalisti s-a strecurat pe langa cordonul format de scutieri, fiind cu cativa pasi in fata lor. La vederea fortelor de ordine, grupul de suporteri format din membrii mai multor galerii de fotbal din Bucuresti si judetele limitrofe au inceput sa arunce cu pietre. Jandarmii au ripostat imediat cu fumigene si gaze lacrimogene. Ne-am retras pe trotuar, langa magazinele din apropierea fostului Magazin Bucuresti, pentru a le face loc scutierilor care veneau in mars. La cativa metri de mine se afla Catalin Lupasteanu, corespondent al agentiei de stiri Mediax. Un scutier a pus mana pe el, iar un altul a inceput sa il ia la suturi si sa il loveasca astfel cu bastonul din dotare. Le-am spus ca este jurnalist si sa il lase in pace. Surescitat de amploare evenimentului, scutierul s-a indreptat spre mine. Ca un tobosar a inceput a ma lovi cu bastonul fara nici un motiv, desi a vazut legitimatia de presa. Cristian Ionescu si Catalin Lupasteanu au inceput sa strige la el: "E jurnalist, nu mai da". Intr-un final, jandarmul si-a dat seama ca a gresit si a luat-o la fuga spre grupul de suporteri.

Loviturile pe care le-a incasat jurnalistul Mediafax pot fi observate in imaginile de mai jos, incepand cu secunda 00:30. Corespondentul Mediafax se lipise de perete, pentru a permite jandarmilor sa-si faca treaba, adica sa restabileasca ordinea. In schimb, acestia l-au luat la bataie. In scurt timp si Petru Zoltan (Jurnalul National) a cazut victima excesului de zel al Jandarmeriei. (C.I.)

×