x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalişti, în rol de soldaţi, s-au întrecut la tir

Jurnalişti, în rol de soldaţi, s-au întrecut la tir

de Violeta Fotache    |    21 Apr 2010   •   00:00
Jurnalişti, în rol de soldaţi, s-au întrecut la tir



Ziua Forţelor Terestre ale Armatei Române - 23 aprilie - e sărbătorită "ca-n-poveşti". Trei zile încrustate cu evenimente, 21, 22 şi 23 aprilie, când mai mici şi mai mari  din Forţele Terestre strâng rândurile acestei arme pentru a mulţumi, a recompensa, a convinge, pentru a le arăta românilor pentru care stau sub drapel cine sunt ei de fapt.

Debutul sărbătoririi s-a petrecut cu focuri de armă, la propriu. Jurnalişti români şi reprezentanţi ai unor publicaţii străine, transformaţi pentru câteva ore în semi-soldăţei, s-au întrecut în jocul la ţintă cu gloanţe. Sub atenta îndrumare a specialiştilor şi, pentru o vreme, chiar sub ochiul ager al generalului Mihai Ciungu, şeful Instrucţiei şi Doctrinei în Statul Major al Forţelor Terestre, jurnaliştii au trecut baricada de pe care îşi exprimă opiniile legate de activitatea Armatei, intrând, neîndemânatici şi emotivi, în pielea celui care trebuie să-şi scoată duşmanul din luptă. Cu sufleurii în ureche, fete şi băieţi s-au bătut, în Poligonul de la Domneşti, să obţină scorul cel mai bun, ba cu pistol de calibrul 9, ba cu puşcă automată de calibrul 5,45.


PREMIANŢII

"Mâna greblă i se făcu" lui Costică Pogonaru, de la Prima TV, care a adunat la CV două premii: locul I la proba de pistol şi bronzul pentru prestaţia cu puşca automată. La tirul cu puşca automată premiul întâi a fost obţinut de Laura Iacobescu, reprezentant TNT, argintul la această categorie revenindu-i reprezentantului EPA, Robert Ghement. Pe locurile doi şi trei la tragerile cu pistolul s-au clasat Mihaela Dragomir - RRA - şi, respectiv Radu Muntean de la B1 TV. Cupele, diplomele şi materiale promoţionale cu însemnele Forţelor Terestre s-au împărţit în cadrul festivităţii de premiere, fiind gratulaţi cu diplome de participare chiar şi concurenţii mai puţin dibaci într-ale armelor.


TEREŞTRII, PURTĂTORI DE BIRUINŢĂ
"La 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă. În garnizoanele din ţară se vor desfăşura ceremonii militare de omagiere a jertfelor înaintaşilor şi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor, precum şi exerciţii demonstrative, simpozioane, activităţi de prezentare a tehnicii şi aechipamentelor militare. La aceste activităţi au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război", a declarat generalul Mihai Ciungu.

Joi, festivităţile continuă cu un simpozionul "Forţele Terestre - şase ani de transformare în context aliat, care va avea loc la Palatul Cercului Militar Naţional, între orele 12,00 şi 13,30. Întâlnirea de lucru va fi urmată de un spectacol dedicat Zilei Forţelor Terestre, organizat în aceeaşi incintă între orele 13,30 şi 15,00.

Vineri, 23 aprilie, ziua cea mare pentru tereştri, este dedicată comemorării celor care şi-au pierdut viaţa în slujba patriei. Dimineaţă între orele 9,00 şi 10,00 vor avea loc depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Infanteriei, la Monumentul Artileriei şi la Monumentul Geniului.
 

×
Subiecte în articol: observator