Societatea Română de Radiodifuziune îşi exprimă profundul regret pentru pierderea timpurie şi neaşteptată a colegului, jurnalistului şi excepţionalului profesionist care a fost Septimiu Roman.
"Consiliul de Administraţie al Radio România deplânge dispariţia neaşteptată a jurnalistului Septimiu Roman şi este alături de familie şi colegii din instituţie în aceste momente, apreciind că Radioul Public pierde un jurnalist excepţional, care, prin întreaga sa activitate, a contribuit la menţinerea SRR în fruntea instituţiilor media din România. Preşedintele-director general al SRR şi-a exprimat, la rândul său, regretul faţă de pierderea pe care instituţia a suferit-o, subliniind că, prin dispariţia lui Septimiu Roman, Radio România a pierdut un prieten extraordinar, dar şi un model şi un formator al tinerilor jurnalişti de radio. Colegii şi prietenii din Radio îşi vor aminti de Septimiu ca de un om deosebit de tonic, dinamic, vesel şi cu bună dispoziţie, plin de energie, debordant, gata să sară în ajutorul oricui avea nevoie de el. Vocea sa inconfundabilă, pasiunea şi profesionalismul care i-au caracterizat întreaga activitate vor dăinui în memoria milioanelor de ascultători ai Radio România. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată într-un comunicat transmis de SRR.
Cei care l-au cunoscut pe Septimiu Roman şi doresc să-şi ia adio de la el o pot face vineri după-amiază, la capela Bisericii Sfântul Nicolae Militari.
Născut la 9 mai 1956, Septimiu Roman lucra la Radio România din iulie 1990. A fost expert la Secţia de emisiuni în limba română a postului Radio China Internaţional, apoi publicist-comentator la puncte fixe, a fost crainic, redactor la 'Radiojurnal', reporter special acreditat pe lângă principalele instituţii ale statului, corespondent peste hotare (în Republica Moldova, Franţa, China) şi în zone de conflict - în Orientul Mijlociu -, trimis special al Radio România Actualităţi la evenimente deosebite, atât în ţară, cât şi peste hotare.