Mihaela Mihai: "Din victimă in infractor" După ce a fost victima unei agresiuni, interpreta Mihaela Mihai reclamă modul suspect in care Poliţia din Buftea a condus ancheta pentru prinderea infractorului.Â
La data de 12 octombrie 2007, binecunoscuta interpretă Mihaela Mihai (foto) a fost ţinta unui jaf, fiind agresată de un individ care i-a furat geanta. Artista reclamă modul suspect in care s-a desfăşurat ancheta Poliţiei din Buftea, care a incercat să o transforme din victimă in infractor. Imediat după reclamarea agresiunii, aşa-zişii oameni ai legii l-au făcut dispărut pe agresor, determinănd-o pe Mihaela Mihai să se intrebe dacă nu cumva furtul a fost premeditat in scopul "destabilizării mele şi a controlului agendelor, in contextul intenţiei mele anunţate de a candida la alegerile pentru Parlamentul European din 2009". In loc să facă cercetări la domiciliul cetăţeanului bănuit de faptă, poliţiştii i-au luat acesteia amprentele digitale pentru a le introduce, chipurile, in baza lor de date, iar la o săptămănă după incident i-au cerut să se fotografieze in sediul Poliţiei.
POLIŢIŞTI FÃ...RÃ... LEGI. La 31 octombrie, căntăreaţa a fost chemată de un oarecare Duma, şeful Poliţiei din Buftea, pentru "o confruntare" cu suspectul, care, potrivit anchetatorilor, abia "se intorsese" din Spania. Aceasta mărturiseşte că "nu l-a putut recunoaşte cu certitudine şi că, inainte de a intra in sală, inspectorul criminalist a incercat să o intimideze, intrebănd-o: "Doamnă, dacă-l recunoaşteţi, puneţi măna pe el!".
Suspiciunile interpretei venite din comportamentul dubios al poliţiştilor care au condus ancheta au determinat-o intr-un final să creadă că agresiunea nu a fost una intămplătoare. Intrigată de modul in care un cetăţean romăn este tratat in astfel de situaţii, artista se intreabă, intr-o scrisoare deschisă adresată ministrului de Interne, "din ce motive Poliţia Romănă mă urmăreşte şi acţionează astfel, incercănd prin diverse tertipuri să mă compromită. De ce sunt hărţuită, pusă pe drumuri pentru false «recunoaşteri» şi pusă in situaţii care să răstoarne poziţia mea, din victimă in infractor?".
Scrisoarea integrală adresată de Mihaela Mihai ministrului de Interne.
Domnule Ministru al Internelor
Poliţia din Buftea a incercat să mă tranfsorme din victimă in infractor.
In urma agresiunii suferite vineri 12 octombrie 2007 care s-a soldat cu jaful genţii mele in care se aflau documente, telefoane mobile, agende, bani şi alte bunuri, protestez pentru felul in care a fost condusă ancheta de către Poliţia oraşului Buftea, in raza căreia s-a petrecut evenimentul.
Poliţiştii l-au făcut dispărut din ţară pe agresorul meu şi au incercat să mă introducă in baza de date a Poliţiei.
In loc să facă cercetări de urgenţă la domiciliul cetăţeanului bănuit de faptă, poliţiştii s-au grăbit să-mi ia MIE amprentele digitale pentru a le introduce in baza lor de date.
La o săptămănă după incident, mi-au cerut să mă las fotografiată in sediul Poliţiei.
Amprentele mele digitale şi fotografiile mele alături de hoţi şi criminali!
Există trei ipoteze in acest caz:
1)Â Â Â Furtul a fost premeditat, in scopul destabilizării mele şi a controlului agendelor, in contextul intenţiei mele anunţate de a candida la alegerile pentru Parlamentul European din 2009. In acest caz, suntem in faţa unui act de poliţie politică.
2)Â Â Â Poliţiştii sunt complici cu jefuitorii şi cer victmei să descrie in cel mai mic amănunt obiectele furate şi valoarea lor, pentru a avea sub control "fructul" faptei şi impărţirea lui.
3)Â Â Â Poliţiştii din Buftea sunt incompetenţi sau indolenţi, ceea ce mi se pare cel mai puţin probabil.
Se ridică unele intrebări:
1)Â Â Â Din ce motive am fost tratată ca o infractoare şi cu ce drept mi-au fost culse amprentele digitale şi mi s-a cerut să mă las fotografiată in sediul poliţiei?
2)Â Â Â De ce au aşteptat poliţiştii o săptămănă pentru a face percheziţie, lăsănd timp agresorului să dispară cu obiectele furate?
3)Â Â Â Presupunănd că agresorul a părăsit cu adevărat ţara, de unde ştiau poliţiştii şi destinaţia acestuia?
Am trimis sesizarea de mai sus d-lui Inspector General care mi-a răspuns printr-o scrisoare cu promisiunea unei acnhete interne.
In urma acestei sesizări, Şeful Poliţiei din Buftea, dl. Duma, mi-a telefonat şi m-a invitat miercuri 31 octombrie, la ora 10:00, la sediul Poliţiei in scopul unei confruntări cu suspectul, care, se pare, "s-a intors" din Spania.
Deşi mi se promisese că acel suspect să fie imbrăcat la fel ca in momentul infracţiunii (bluzon alb, apntaloni negri), la confrntare nu avea decăt imbrăcăminte inchisă la culoare şi strămtă. Evident că părea altă persoană, mult mai subţire. Nu l-am putut recunoaşte cu certitudine.
De asemenea, inainte de a intra in sală, inspectorul criminalist a incercat să mă intimideze, intrebăndu-mă apăsat: "Doamnă, dacă-l recunoaşteţi, puneţi măna pe el?" Apoi m-am aflat faţă in faţă cu agresorul in aceaşi incăpere, la 3 metri distanţă!
Aţi fost vreodată victima unei agresiuni, să ştiţi ce efecte psihologice produce?
Ceea ce a urmat insă, mă face să cred că această agresiune nu a fost intămplătoare. In formularul de Proces-Verbal al Poliţiei, completat de unul din funcţionari, in două locuri, am fost trecută, scris de mănă, ca fiind "persoană recunoscută". Urma ca eu să semnez... Am protestat şi am făcut corectura, tăind cu pixul fraza tipărită care mă definea ca fiind Eu infractoarea recunoscută ca atare, in urma confruntării...
O singură dată, poate fi o greşeală. Dar, de două ori, in acelaşi document, aceeaşi "greşeală" nu mai poate fi intămplătoare.
Iar "martorii" aduşi de Poliţie, semnaseră deja acel Proces-Verbal!
Am sperat că ordinul dvs de anchetă va produce o schimbare a atitudinii Poliţiei din Buftea. Constat că " lucrătura: iese la iveală şi continuă.
Pănă acum am emis ipoterze, incep să am certitudini.
Aş vrea să ştiu din ce motive Poliţia romănă mă urmăreşte şi acţionează astfel, incercănd prin diverse tertipouri să mă compromită. De ce sunt hărţuită, pusă pe drumuri pentru false "recunoaşteri"Â şi pusă in situaţii care să răstoarne poziţia mea, din victimă in infractor?
Dacă acest jaf destabilizant pishologic nu a fost premditat, cer organelor de control ale Poliţiei romăne să deschidă o anchetă care să scoată la lumină motivele pentru care Poliţia oraşului Buftea a procedat in acest fel.
Dacă intermenul legal de 30 de zile nu va fi lămurită această situaţie, nu mi se vor inapoia bunurile şi nu voi primi scuze oficiale din partea Poliţiei romăne, voi considera că jaful a fost premeditat din motive politice şi voi intreprinde demesurile necesare pentru a găsi un răspuns la organizaţiile europene pentru apărarea drepturilor omului
Mihaela Mihai
Cetăţean romăn
Citește pe Antena3.ro