x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT pe tema tensiunilor din Marea Neagră. „Situația este îngrijorătoare”

Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT pe tema tensiunilor din Marea Neagră. „Situația este îngrijorătoare”

27 Apr 2021   •   10:00
Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT pe tema tensiunilor din Marea Neagră. „Situația este îngrijorătoare”

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se va întruni, astăzi, într-o ședință convocată de președintele Klaus Iohannis, pe tema tensiunilor din zona Mării Negre. Aceasta va începe la ora 16.00 și se va desfășura la Palatul Cotroceni, scrie antena3. 

Pe ordinea de zi a ședinței se află mai multe subiecte:

- Starea de securitate în regiunea Mării Negre

- Implicații pentru România

- Încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, săptămâna trecută, convocarea acestei ședințe pentru a analza situația din Marea Neagră și comasare de trupe la granița de est a Ucrainei.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte multă atenție aceste lucruri. Să nu-și imagineze cineva că noi stăm să așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, declara acesta.

Totodată, Iohannis și-a exprimat interesul față de conflictul ruso-ucrainean.

„Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo. Ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați, însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic. Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a precizat șeful statului. 

×