x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale pe anul 2016

Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale pe anul 2016

18 Dec 2015   •   14:08
Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale pe anul 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretele privind promulgarea Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, şeful statului a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2016.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat miercuri proiectul legii bugetului de stat pe anul 2016. S-au înregistrat 309 voturi "pentru" şi 13 voturi "împotrivă". Numărul amendamentelor admise de plen la acest proiect este de 22, iar cele respinse - 309. De asemenea, Parlamentul a adoptat proiectul legii asigurărilor sociale de stat pe 2016 cu 290 de voturi "pentru", 3 abţineri şi 15 voturi împotrivă".

Premierul Dacian Cioloş a afirmat că bugetul este o responsabilitate comună a Guvernului şi a Parlamentului exprimându-şi speranţa ca deputaţii şi senatorii să ţină cont de acest lucru şi de echilibrul execuţiei bugetare.

"Doresc, încă o dată, să mă angajez în faţa dumneavoastră că Guvernul o să implementeze acest buget în mod transparent, în mod eficient şi mai ales în mod prudent, astfel încât să nu apară derapaje", le-a spus Cioloş parlamentarilor.

El a arătat că educaţia, investiţiile şi cercetarea sunt priorităţi clar asumate de acest Guvern prin buget.

"Acest buget a trebuit să fie realizat la câteva săptămâni de când a fost instalat Guvernul şi care a ţinut cont de decizii pe care în mod legitim acest Parlament le-a luat şi care se reflectă în acest buget. Altfel, cu siguranţă ar fi fost o altă structură a bugetului şi sper să găsim o cale să pregătim pentru anul 2017, să lăsăm un proiect de buget care să reflecte modul în care acest Guvern gândeşte şi vede perspectiva de dezvoltare a României, nu doar pe termen scurt, dar şi pe termen mediu. Lăsaţi-ne acest an ca să arătăm ceea ce am dorit să facem şi sper eu să avem acelaşi aplomb, aceeaşi dezbatere şi susţinere pentru buget", a mai spus Cioloş.

×