x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis a semnat numirea lui Dan Vîlceanu în fruntea Ministerului Finanțelor

Klaus Iohannis a semnat numirea lui Dan Vîlceanu în fruntea Ministerului Finanțelor

18 Aug 2021   •   15:08
Klaus Iohannis a semnat numirea lui Dan Vîlceanu în fruntea Ministerului Finanțelor

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Dan Vâlceanu în funcția de ministru al Finanțelor. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

Președinția precizează că, la data publicării decretului în Monitorul Oficial al României, încetează interimatul lui Florin Cîțu la Ministerul de Finanțe.

Dan Vîlceanu este propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor. Pentru au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot. „E o încredere pentru care mă simt obligat”, a spus Vîlceanu.

„Este onorant pentru mine că am primit colegilor. E o încredere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe e unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu premierul. Îmi doresc ca această preluare ministerului să se întâmple cât mai repede”, afirmă Vîlceanu.

Există riscuri cu privire la desemnarea lui Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru de Finanțe, motiv pentru care am votat împotrivă, a transmis președintele PNL, Ludovic Orban: „Răpunderea integrală îi aparține premierului Cîțu și celor care au convocat BPN”.

Dan Vâlceanu este un apropiat al premierului Florin Cîțu, care a fost votat în Biroul Permanent al PNL, fără consultarea președintelui partidului Ludovic Orban.

Florin Cîțu se află într-o luptă acerbă cu Ludovic Orban pentru șefia PNL.

Mediafax

×
Subiecte în articol: klaus iohannis dan vilceanu florin citu