x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis, la recepția organizată de Ziua Franței: Prietenia româno-franceză este puternică

Klaus Iohannis, la recepția organizată de Ziua Franței: Prietenia româno-franceză este puternică

14 Iul 2021   •   18:56
Klaus Iohannis, la recepția organizată de Ziua Franței: Prietenia româno-franceză este puternică

Președintele României Klaus Iohannis a participat la recepția organizată de Ziua Franței și a ținut un discurs vorbind despre prietenia româno-franceză și despre relațiile dintre cele două țări.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre parteneriatul strategic, relațiile economice, Festivalul Enescu, francofonie, dar și despre pandemie.

„În perioada complicată pe care am traversat-o de la debutul pandemiei de COVID-19, românii și francezii au arătat că solidaritatea există, că ea funcționează. M-am bucurat să aflu că români – medici și directori ai unor centre medico-sociale din Franța – au fost decorați de statul francez pentru contribuția lor esențială în lupta împotriva pandemiei”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a mai vorbit despre legăturile celor două țări în cadrul Uniunii Europene în contextul în care, în prima jumătate a anului viitor, Franța va exercita Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene și tot atunci se vor contura și primele concluzii ale Conferinței privind Viitorul Europei.

„Printre pilonii cei mai solizi ai legăturilor româno-franceze se regăsește atașamentul ferm pentru o Europă unită, sigură și prosperă. România și Franța au o viziune comună despre importanța proiectului european și a politicilor Uniunii pentru bunăstarea noastră, a tuturor”, a mai spus Klaus Iohannis.

14 iulie, Ziua Națională a Franței, a fost instaurată în anul 1880. Momentul marchează două evenimente care au marcat istoria țării, începutul Revoluţiei Franceze prin căderea Bastiliei şi Sărbătoarea Federaţiei.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis receptie ziua frantei