x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Sărbătorii de Pesah: o pildă pentru comuniunea în jurul libertăţii

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Sărbătorii de Pesah: o pildă pentru comuniunea în jurul libertăţii

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   21:56
Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Sărbătorii de Pesah: o pildă pentru comuniunea în jurul libertăţii
Sursa foto: Hepta

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis un mesaj cu prilejul Sărbătorii de Pesah. O pildă pentru comuniunea în jurul libertăţii, a spus președintele despre sărbătoarea evreilor.

Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidențial la Departamentul Cultură, Culte şi Minorități Naționale, la Sinagoga Mare din București.

„La întâmpinarea Sărbătorii de Pesah, transmit calde salutări conducerii Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic, precum și tuturor membrilor săi, însoțite de urări de pace, sănătate și prosperitate. Pesah îi reuneşte în credinţă pe evreii de pretutindeni în jurul valorii supreme: libertatea. Pesah, sărbătoarea familiei şi a comunităţii deopotrivă, celebrează sensul profund al relaţiei dintre om şi divinitate. Transmiţând un mesaj de fundamentală actualitate întregii umanităţi, Pesah ne oferă o pildă pentru comuniunea în jurul libertăţii, îndemnându-ne, totodată, să fim solidari şi generoşi cu semenii afectaţi de război ori cu cei aflați în orice fel de suferinţă”, a transmis președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a transmis urări comunității evreiești din țară.

„Fie ca această sărbătoare să vă dăruiască speranţă, iubire şi pace, astfel încât să vă bucurați de realizarea proiectelor importante pentru familiile dumneavoastră şi pentru Comunitatea evreiască din ţara noastră, în ansamblul său. Hag Pesah Sameah”, a mai transmis președintele României.

(sursa: Mediafax)

×