x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis: Agresiunea din Ucraina ne face să apreciem mai mult sacrificiul veteranilor de război

Klaus Iohannis: Agresiunea din Ucraina ne face să apreciem mai mult sacrificiul veteranilor de război

de Redacția Jurnalul    |    29 Apr 2023   •   11:00
Klaus Iohannis: Agresiunea din Ucraina ne face să apreciem mai mult sacrificiul veteranilor de război

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război în care a spus că agresiunea Rusiei asupra Ucrainei „ne face să prețuim, cu atât mai mult, sacrificiul și dăruirea veteranilor noștri”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război. Mesajul a fost prezentat de către Mihai Şomordolea, Consilier de Stat la Departamentul Securității Naționale.

„Îi sărbătorim, astăzi, pe veteranii de război, eroi ai neamului românesc care au luptat și s-au jertfit în cele două conflagrații mondiale pentru idealurile naționale. Dragostea de țară, apartenența la neam și curajul au călăuzit faptele de arme ale veteranilor de război pe câmpul de luptă. Și datorită lor România este astăzi un stat suveran și independent, unitar și indivizibil. Loialitatea, dârzenia și sacrificiul suprem de la Mărăști, Mărășești și Oituz, Oarba de Mureș și Carei dăinuie peste decenii în memoria poporului român și continuă să inspire tinerele generații prin puterea exemplului pe care îl reprezintă”, a transmis președintele Iohannis.

Șeful statului a menționat războiul din Ucraina și NATO în mesajul său adresat veteranilor români.

„Agresiunea militară brutală a Federației Ruse împotriva Ucrainei ne reamintește tuturor ororile războiului și ne face să prețuim, cu atât mai mult, sacrificiul și dăruirea veteranilor noștri pentru apărarea independenței, a suveranității și a integrității teritoriale ale României. România este astăzi un stat membru robust și respectat al NATO și al Uniunii Europene și un partener strategic de încredere al Statelor Unite ale Americii. Tratăm cu maximă responsabilitate provocările de securitate actuale și suntem un actor important în angrenajul internațional de gestionare a acestora. Ne îndeplinim cu consecvență angajamentele asumate în context european și euroatlantic, acționăm ca un pilon de stabilitate solid în regiunea Mării Negre și participăm activ la consolidarea securității pe Flancul Estic al NATO. Țara noastră beneficiază, în prezent, de cele mai solide garanții de securitate din istorie. Unitatea și solidaritatea care ne definesc în cadrul NATO sporesc forța apărării noastre colective, iar prezența substanțială a aliaților pe teritoriul național este o dovadă concretă în acest sens”, a precizat Klaus Iohannis.

În finalul mesajului, președintele României a vorbit despre recunoștința și aprecierea datorate veteranilor de război.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis mesaj veterani