x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis: Ne pregătim pentru apărarea flancului estic al NATO

Klaus Iohannis: Ne pregătim pentru apărarea flancului estic al NATO

11 Mai 2021   •   14:12
Klaus Iohannis: Ne pregătim pentru apărarea flancului estic al NATO

Președintele Klaus Iohannis a declarat că „Ne pregătim pentru misiuni de luptă, dar misiuni de luptă de apărare pe flancul estic al NATO” , după ce a participat, alături de omologul său polonez, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”.

„Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții ca să încurajăm forțele noastre care lucrează împreună. Astăzi în exercițiu au fost forțe din România și Polonia. Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din Brigada Multinațională. Este foarte important să aibă loc astfel de exerciții pentru a verifica și crește gradul de interoperabilitate, să fie capabili să execute împreună misiuni de luptă. Când vorbim de misiuni de luptă trebuie să fiu foarte clar: noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare. Este pentru noi, pe flancul estic al NATO, extrem de important să avem forțe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”, spune șeful statului român.

Klaus Iohannis și omologul său polonez, Andrzej Duda, au participat la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”, în comuna Smârdan, județul Galați.

Mediafax

×
Subiecte în articol: nato klaus iohannis