x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis susţine posibilitatea creşterii vârstei de pensionare pentru medici şi profesori la 70 de ani

Klaus Iohannis susţine posibilitatea creşterii vârstei de pensionare pentru medici şi profesori la 70 de ani

20 Dec 2019   •   14:33
Klaus Iohannis susţine posibilitatea creşterii vârstei de pensionare pentru medici şi profesori la 70 de ani
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că susţine ideea privind posibilitatea ca medicii şi profesorii să poată lucra până la vârsta de 70 de ani.


"Trebuie să le dăm şansa să stea cât mai mult în sistem benevol. Atenţie: nu obligatoriu. Avem profesionişti foarte buni care pot să profeseze şi după pensie, iar deficitul de forţă de muncă super calificată e foarte mare. (...) Mi se pare legitim să lăsăm posibilitatea oamenilor să lucreze, iar societatea să beneficieze de oameni pregătiţi", a spus şeful statului într-o întâlnire informală cu jurnaliştii.

Iohannis a arătat că, deocamdată, în ceea ce priveşte eliminarea pensiilor speciale, nu s-a făcut nimic şi că este "doar o bulă mediatică".

El a mai afirmat că există bani pentru plata pensiilor speciale în bugetul actual, dar că după majorarea cu 40% a pensiilor de stat din septembrie 2020, apare o încărcare pentru următorii doi ani şi acest lucru trebuie analizat.

"Bugetul se va accepta cu sau fără CCR", a mai spus Iohannis.

Şeful statului a explicat că bugetul pentru Educaţie a crescut.

AGERPRES

×