x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kovesi: "A fost constituită o echipă operativă, care s-a deplasat la faţa locului"

Kovesi: "A fost constituită o echipă operativă, care s-a deplasat la faţa locului"

21 Ian 2010   •   00:00

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat că în cazul de la Dorohoi s-a constituit o echipă operativă, formată din trei procurori militari de la Ministerul Public plus procurori de la Botoşani, urmărindu-se mai multe variante de anchetă.



"A fost constituită o echipă operativă, care s-a deplasat la faţa locului. S-au luat probe şi măsuri pentru conservarea probelor şi pentru a se face cercetări la faţa locului. În prezent, din partea Ministerului Public sunt trei procurori militari plus procurori de la Parchetul Tribunalului Botoşani şi s-au constituit mai multe variante de anchetă, care urmează a fi verificate", a declarat procurorul general al României, citat de Mediafax.

Şeful Ministerului Public a susţinut că este foarte importantă colaborarea instituţională dintre procurori, Poliţie, serviciile de informaţii şi alte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi speră ca, în urma acestor colaborări şi prin verificarea tuturor pistelor de anchetă, să se lămurească condiţiile şi împrejurările în care s-au comis aceste fapte.

Întrebată despre cadavrul găsit lângă Darabani, Kovesi a spus că acesta a fost identificat. "Dar infirm informaţia potrivit căreia a fost găsit împuşcat pe un câmp", a adăugat Kovesi.

"Este adevărat că s-a descoperit un cadavru al unei persoane pe un câmp între localităţile Daraban şi Dorohoi, dar nu era persoana căutată", a mai spus Kovesi.

În privinţa suspectului principal în acest caz, procurorul general a spus că deocamdată nu poate dezvălui alte amănunte, existând mai multe variante de anchetă.

Poziţia în care a fost găsit subofiţerul Adrian Ciobanu de la ISU Dorohoi indică aplicarea unei pedepse, el fiind găsit pe jumătate dezbrăcat şi legat de mâini.

Procurorii au dispus efectuarea autopsiei în cazul sergentului pentru stabilirea cauzelor care au condus la decesul victimei.Autorităţile sunt în alertă, tot judeţul Botoşani fiind împânzit de filtre, pentru descoperirea suspectului şi a armelor furate.

×
Subiecte în articol: observator