x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kovesi a semnat prelungirea mandatelor lui Daniel Morar, procurorul general al DNA, şi a adjuncţilor săi

Kovesi a semnat prelungirea mandatelor lui Daniel Morar, procurorul general al DNA, şi a adjuncţilor săi

30 Iun 2012   •   20:18
Kovesi a semnat prelungirea mandatelor lui Daniel Morar, procurorul general al DNA, şi a adjuncţilor săi

Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a semnat, sambata, actele de prelungire a mandatelor lui Daniel Morar, procurorul general al Directiei Nationale Anticoruptiei, si a adjunctilor sai, scrie Antena3.

La inceputul lunii februarie, Kovesi i-a prelungit delegare lui Morar in functia de sef al DNA cu sase luni. Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, delegarea a fost dispusa, la acea data, incepand cu data de 13 februarie 2012, pentru o perioada de sase luni, ca urmare a incetarii actualului mandat detinut de procurorul Daniel Marius Morar.

Potrivit legii, procurorul general al Romaniei poate semna delegarea procurorului sef al DNA pe o perioada de sase luni, de mai multe ori, pana la numirea de catre ministrul Justitiei a unei noi persoane care sa candideze pentru aceasta functie.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, anunta inca de anul trecut ca va cere o astfel de prelungire a mandatului sefului DNA.

Daniel Morar a avut doua mandate de conducere, iar legea nu ii mai permite o noua nominalizare pentru sefia institutiei. Delegarea este practic singura solutie tehnica gasita de Kovesi.

×