x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kovesi, despre dosarul Petrom Service: Cercetările se extind la toate firmele implicate în acest caz

Kovesi, despre dosarul Petrom Service: Cercetările se extind la toate firmele implicate în acest caz

11 Noi 2011   •   11:52
Kovesi, despre dosarul Petrom Service: Cercetările se extind la toate firmele implicate în acest caz

Cercetarile in dosarul Petrom Service, care au dus la arestarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, vor fi extinse, a anuntat astazi procurorul general Laura Codruta Kovesi.

Intrebata daca cercetarile in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu privind devalizarea Petromservice se vor extinde si asupra Realitatea Media, procurorul general a precizat ca poate spune doar ca in acest dosar cercetarile se vor extinde cu privire la toate firmele si toate persoanele fizice care au primit bani de la societatile suspectate ca au comis infractiuni de spalare de bani.

Despre sechestrul asiguratoriu, procurorul general Kovesi a declarat ca in aceasta cauza s-au dispus masuri de indisponibilizare de imobile, intre care terenuri, un bloc, hoteluri, spatii comerciale, precum si de bunuri mobile si conturi bancare, anunta Mediafax.

Totodata, Codruta Kovesi a afirmat ca, in prezent, sunt derulate proceduri de identificare si a altor bunuri, iar daca anchetatorii vor mai gasi pe numele persoanelor cercetate si a firmelor implicate in infractiuni de spalare de bani, acestea vor fi indisponibilizate.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au instituit sechestru asigurator asupra a aproximativ 81 imobile - aproximativ 46 de terenuri intravilane si extravilane, cinci apartamente, cladiri cu destinatie de hotel, restaurante, alte spatii comerciale, un bloc de opt etaje, autoturisme, ambarcatiuni, conturi bancare - pentru recuperarea prejudiciului.

In dosarul privind fraudarea petromservice, Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare pentru Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Turcan, fostul director general al Petrom Service Gheorghe Supeala, fostul director financiar al Petrom Service Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca, Daniela Brasoveanu si Ioan Bohalteanu, ei fiind acuzati de delapidare, complicitate la delapidare si spalare de bani.

Surse judiciare au declarat ca printre persoanele care ar fi luat bani prin firmele suspectate de comiterea de infractiuni s-ar numara mai multi colaboratori ai Realitatea Media.

×