x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kovesi l-a delegat încă şase luni pe Morar la conducerea DNA

Kovesi l-a delegat încă şase luni pe Morar la conducerea DNA

07 Feb 2012   •   10:07
Kovesi l-a delegat încă şase luni pe Morar la conducerea DNA

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, l-a delegat pe Daniel Morar pentru inca sase luni, incepand din 13 februarie, la conducerea DNA, asa cum a sugerat presedintele Traian Basescu in 14 noiembrie anul trecut.

Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a dispus delegarea procurorului Daniel Morar in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

"Delegarea a fost dispusa incepand cu data de 13 februarie 2012, pentru o perioada de sase luni, ca urmare a incetarii actualului mandat detinut de procurorul Daniel Marius Morar", se arata intr-un comunicat de marti al Ministerului Public.

In 14 noiembrie 2011, la TVR, presedintele Traian Basescu declara ca doreste sa ii ceara procurorului general Codruta Kovesi prelungirea cu sase luni, pana la raportul CE din vara, a mandatului procurorului-sef al DNA, Daniel Morar, care expira in 12 februarie 2012.

Peste o luna, in 13 decembrie 2011, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sustinea ca numirea noului sef al Directiei Nationale Anticoruptie este o preocupare a MJ si a Ministerului Public, ea neimplicand o continuitate a persoanei, dar nici nu o exclude, daca legea o permite.

Intrebat despre cum vede sugestia lansata de presedintele Romaniei in privinta numirii impreuna a sefului DNA si a adjunctilor sai, Catalin Predoiu a sustinut ca este o idee pe care a practicat-o in propunerile pe care le-a facut, procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, avand la dispozitie o echipa intreaga, pe care a propus-o mai departe Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), "dupa ce s-a consultat in prealabil cu procurorul general si dupa ce a asumat in ceea ce il priveste aceasta idee ca fiind o practica manageriala corecta".

"Eu zic ca este un obicei nu numai in sistemele publice, judiciare sau nejudiciare, este o practica si in sistemele private de management al companiilor, al fundatiilor, oricaror organizatii care reclama o munca in comun, o munca de echipa, pentru ca in absenta unei comuniuni de idei, a unei empatii intre lideri si
echipa sa, apar sincope, apar disfunctii", explica Predoiu.

La randul sau, in 24 noiembrie 2011, procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, declara, la B1 TV, ca eventuala prelungire a mandatului procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie o va discuta cu ministrul Justitiei, intrucat acesta ar putea veni cu o propunere de numire a unui nou sef.

Kovesi a mai precizat ca in iunie 2012 expira mandatele celor doi adjuncti ai lui Morar, insa procurorul sef adjunct Laura Oprean mai poate beneficia de inca un mandat de trei ani. Cel dea-l doilea adjunct este Carmen Galca. Kovesi poate propune Consiliului Superior al Magistraturii delegarea lui Morar pentru cel mult 90 de zile, asa cum s-a intamplat la inceputul lui 2009.

Codruta Kovesi mai spunea atunci ca va avea in primul rand o discutie cu Daniel Morar, apoi va fi o discutie in trei, respectiv intre ea, seful DNA si ministrul Justitiei, pentru delegarea lui Morar pana in iunie 2012. (Mediafax)

×