x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator KOVESI, la GRECO, alături de fosta procuroare generală din Albania și de un ziarist

KOVESI, la GRECO, alături de fosta procuroare generală din Albania și de un ziarist

de Dan Constantin    |    24 Mar 2017   •   08:56
KOVESI, la GRECO, alături de fosta procuroare generală din Albania și de un ziarist

Codruța Kovesi, evaluată acasă de Ministrul Justiției, a fost prezentă la o reuniune GRECO(Grupul de țări împotriva corupției), organism al Consiliului Europei care evaluează corupția. De regulă la aceste seminarii participa Oana Schmidt Haineală, desemnată ca reprezentat al CSM, CARE ȘI-A PIERDUT ÎNSĂ POSTUL ÎN URMA ANCHETEI DNA DECLARATĂ NECONSTITUȚIONALĂ .

Sesiunea din 20 martie de la Strasbourg s-a desfăsurat între orele 9.30-12.30, cu o pauză de 15 minute la 10.30. În dezbaterea a doua, moderată de avocatul poporului din Țara Bascilor, a avut scurta prezentare Codruța Kovesi. Timpul de două ore al acestei dezbateri a fost alocat pentru 7 invitati și concluzii. Între cei care au fost alături de  sefa DNA s-a aflat ziaristul Will Fitzgibbon de la Consorțiul internațional de investigatii jurnalistice, Jose Ugaz, sef la Transparency International și Ina Rama, fost procuror general al Albaniei din perioada 2007-2012.

Rama a fost numită în post după înlăturarea titularului printr-o procedură anulată de justitie, dar care nu a mai revenit în functie. Rama a fost și ea înlăturată în urma acuzelor că a complotat pentru schimbarea premierului Berisha. Acum FOSTA PROCUROARE ESTE SUSTINUTĂ DE SUA PENTRU A REVENI LA CONDUCEREA PARCHETULUI GENERAL, actualul procuror general fiind în conflict cu ambasadorul SUA de la Tirana.

 Ca să vezi, destine paralele din Balcani reunite pe baricadele anticorupției!

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi