x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La bilant - Basescu s-a impacat cu PNA

La bilant - Basescu s-a impacat cu PNA

19 Ian 2005   •   00:00

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a impacat ieri in mod oficial cu Parchetul National Anticoruptie, institutia care in august 2004 l-a trimis in judecata in dosarul "Flota".

El a fost prezent la bilantul procurorilor anticoruptie alaturi de primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, ministrul Justitiei, Monica Macovei, si procurorul general al Romaniei, Ilie Botos. Presedintele i-a asigurat pe procurori de intregul sau sprijin in ceea ce priveste independenta politica de care o astfel de institutie are nevoie pentru a putea combate marea coruptie. "Am dat asigurari ca in Justitie nu va exista ingerinta politica. Consider stinse orice conflicte anterioare pe care le-am avut cu aceasta institutie", a sustinut ieri presedintele tarii. Basescu a avut ocazia sa-l reintalneasca si pe procurorul Vasile Draghici, cel care l-a deferit justitiei. Dupa ce au dat "noroc", Basescu l-a invitat, in gluma, sa-l insoteasca la Constanta pentru a vizita fregata "Regele Ferdinand".

RENUNTARE. Ajuns acolo, Basescu a anuntat ca isi va retrage plangerea impotriva celor doi procurori constanteni ai PNA care au instrumentat dosarul "Flota". El a subliniat ca, in calitate de presedinte al tarii, nu i se pare normal sa se afle in conflict cu institutiile statului. "Mi s-ar parea in neregula sa continuu o disputa pe acest palier", a spus Basescu, explicand ca va renunta la actiunea impotriva celor doi procurori PNA - Vasile Draghici si Ioan Otel - si va lasa justitia sa-si faca treaba in dosarul Flota. Conform Rompres, Basescu a pus insa lucrurile la punct. "A nu se intelege gresit insa. Eu nu ma impac cu nimeni!", a precizat seful statului.(Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: basescu observator