x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Bruxelles, pentru 84 de milioane de euro

La Bruxelles, pentru 84 de milioane de euro

de Alexandru Radescu    |    20 Ian 2011   •   21:30

Soarta celor 84 de milioane de euro, blocaţi de Comisia Europeană din motive de "deturnare" pe timpul ex-ministrului de la Comunicaţii Gabriel Sandu, s-ar putea decide la începutul lunii februarie.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat azi că va prezenta la Bruxelles un proiect de utilizare a fondurilor alocate de UE pentru construirea de reţele de acces în bandă largă la internet în zonele neacoperite de operatori.

"Există în cadrul ministerului o echipă care lucrează la acest proiect. Detaliile proiectului vor fi prezentate la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri pe care o voi avea cu reprezentantul Uniunii Europene, comisarul pentru media şi telecom", a precizat Vreme.

Întrebat ce va conţine proiectul, Vreme nu a dat detalii. "Detaliile privind proiectul vor fi date publicităţii la momentul oportun", a spus ministrul. El a amintit că autorităţile române au dorit să schimbe destinaţia fondurilor către portalul eRomânia, dar reprezentanţii Comisiei Europene nu au fost de acord.

În luna iunie a anului trecut, MCSI a anunţat că vrea să mai atragă 84 de milioane de euro pentru controversatul proiect eRomânia, suma fiind iniţial destinată "strategiei naţionale de broadband".

Şeful proiectului eRomânia, Toma Câmpeanu, declara la 16 iunie 2010 că operatorii telecom au decis să nu folosească aceşti bani pentru a extinde acoperirea naţională cu internet în bandă largă, preferând fonduri proprii.

×