x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La CFR 2, dezinfecţia se face doar pe hârtie (VIDEO)

La CFR 2, dezinfecţia se face doar pe hârtie (VIDEO)

23 Apr 2010   •   00:00

O angajată a spitalului CFR 2 a vorbit despre problemele cu care se confruntă angajaţii şi pacienţii. În exclusivitate pt Antena 3, femeia a făcut dezvăluiri despre starea în care se află spitalul. Angajata a spus că este posibil să apară cazuri de infecţie pentru pacienţii spitalului pentru că nu există materiale pentru dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare şi nici măcar medicamente.

Mai mult, angajata a spus că dezinfecţia se face doar pe hârtie, în timp ce asistentele-şefe semnează în caiet că operaţiunea s-a făcut.

Problemele de la Spitalul CFR 2 se ţin lanţ de mai mult timp. În luna decembrie, părinţii unei fetiţe au susţinut că din cauza unui medic din spital, copilul lor a fost la un pas de moarte. Ei spun că medicul a refuzat să-i facă mamei cezariană şi practic, a tras copilul de cap, declanşându-i o hemoragie cerebrală. Din cauza acumulării lichidului cefalorahidian cutia craniană i s-a mărit foarte mult, de la 35 de centimetri, la 45 de centimetri.

O altă problemă la spitalul CFR 2 a fost rezilierea contractului cu o clinică particulară din incinta spitalului. În urma acestei măsuri luate în luna februarie, laboratorul de investigaţii medicale a fost închis. Blocarea activităţii a dus la efectuarea analizelor în alte locuri, întârziindu-se stabilirea diagnosticului şi începerea tratamentului pentru pacienţi.

Firma nu mai primise de peste o lună bani de la conducerea spitalului, pentru analizele efectuate pacienţilor.

Liderii de sindicat de la Spitalul CFR 2 acuzau dezinteresul conducerii Spitalului CFR 2 în ceea ce priveşte situaţia cadrelor medicale de aici. Fiindcă nu şi-au primit salariile de mai mult timp, medicii şi asistenţii au protestat în faţa spitalului. Directorul a promis recalcularea salariilor, însă angajaţii nu au văzut nici un ban.

×
Subiecte în articol: observator