x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La două licee din judeţul Cluj n-a promovat niciun elev examenul de bacalaureat

La două licee din judeţul Cluj n-a promovat niciun elev examenul de bacalaureat

08 Iul 2012   •   14:32
La două licee din judeţul Cluj n-a promovat niciun elev examenul de bacalaureat

Doua licee din judetul Cluj au promovabilitate zero la examenul de bacalaureat, acestea urmand sa nu mai primeasca recomandare privind acreditare din partea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca in cazul unitatilor de invatamant cu rezultate slabe va avea loc o evaluare pentru a se vedea daca lucrurile se desfasoara "cum trebuie".

"La examenul de bacalaureat au fost inregistrate doua licee din judetul Cluj cu promovabilitate zero, Liceul particular «Henri Coanda» Dej si Grupul Scolar «Didactica Nova» Cluj-Napoca. Acestea sunt urmate pe locurile de la coada de Grupul Scolar «Somes» Dej cu promovabilitate de 2,06 la suta. Vom face o analiza sa vedem de ce avem aceste rezultate si ce este de facut. Trebuie sa verificam daca se desfasoara lucrurile cum trebuie. Oricum, in cazul liceelor cu rezultate slabe, ISJ Cluj nu va face recomandari pentru acreditarea viitoare la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP). De asemenea, cred ca aceste cazuri ar trebui sa dea de gandit elevilor, sa nu se orienteze spre acestea", a spus Cuibus.

Potrivit acestuia, la polul opus s-au inregistrat licee cu rezultate foarte bune, Liceul "Gheorghe Sincai" din Cluj-Napoca avand promovabilitate de suta la suta, aici fiind inregistrate 68 de medii intre 9.00 si 10.

"Colegiul National «Emil Racovita» Cluj-Napoca a avut o promovabilitate de 98,73, urmat de Liceul Baptist «Emanuel» cu 98,08 la suta", a conchis Valentin Cuibus.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in sesiunea din iulie 2012 a fost, in judetul Cluj, de 54,31 la suta, inainte de contestatii, putin peste cea inregistrata anul trecut, cand a fost de 54,07 la suta.

×