x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Ordinea Zilei: Cum scapă denunţătorii de justiţie

La Ordinea Zilei: Cum scapă denunţătorii de justiţie

22 Oct 2015   •   20:52

Unii denunţători, din dosare mari, grele, reuşesc să scape de urmărire penală, chiar dacă faptele pe care chiar ei le recunosc sunt foarte grave. 

 
Subiectul a fost discutat în ediţia de joi a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu şi Radu Tudor, la Antena 3. 
 
Invitat în platoul emisiunii, deputatul PSD Daniel Florea, fost judecător, a explicat exact care este procedura legală prin care aceştia scapă de justiţie. 
 
"Da, este posibil, dacă infracţiunea pe care a făcut-o cel care denunţă este mai puţin gravă decât infracţiunile pe care le-a denunţat şi valoarea socială apărată este mai mare decât cea pe care el ar fi deranjat-o prin infracţiunea sa. Dacă tu devaluzi un întreg sistem, care produce nişte beneficii pentru nişte infractori şi prejudiciul lor este mult mai mare decât al tău, atunci există această posibilitate. Nu pot să mă refer la cazuri concrete, dar acesta este principiul. Dacă infracţiunea devoalată înainte ca organele să afle despre ea este mult mai gravă în comparaţie cu ce ai făcut tu şi prejudiciul pe care tu l-ai denunţat este mai mare, atunci se aplică". 
 

×