x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Popeşti-Leordeni, primarul vrea panseluţe de un milion de euro

La Popeşti-Leordeni, primarul vrea panseluţe de un milion de euro

02 Aug 2010   •   00:00
La Popeşti-Leordeni, primarul vrea panseluţe de un milion de euro

Bătălia se dă pe un buget de 30 milioane de lei. Buget ce a ajuns să fie blocat, la ora actuală, după ce Prefectura Ilfov a cerut ajutorul instanţei, singura care mai poate face dreptate. Şi asta, pentru că primarul oraşului a întocmit un buget necesar priorităţilor urbei, iar Consiliul Local l-a respins, pe motiv că priorităţile sunt altele, iar unele cheltuieli sunt prea mari ori nu-şi au locul.

"Mă aflu în faţa unui obiectiv de investiţii aprobat de consiliul local pe 10 martie. Suntem la sfârşitul lui iunie, Consiliul Local a aprobat 16 miliarde de lei şi pentru finalizare şi pentru datoriile pe 2009. Clădirea din faţă a grădiniţei a fost demolată: s-au scos termopane, deşi era funcţională", spune Dorel Tudor, viceprimar şi consilier local.

"Lucrările la grădiniţă au fost sistate, întrucât Inspectoratul şcolar Ilfov, cel care trebuia să acorde fonduri pt continuarea lucrărilor nu a mai dat bani. Termopanele vor fi refolosite pentru noua grădiniţă. Sunt noi, au fost scoase, dar se vor pune la loc", explică Grigore Trache, primarul din Popeşti-Leordeni.

"Parohia este cea mai mare parodie romano-catolică. Ultimele lucrări de reparaţii capitale au fost după 1977. De trei ani, Consiliul Local alocă în buget sprijin financiar şi celorlate două biserici ortodoxe. Cred că este vina primarului pentru nealocarea banilor. Sunt necesare lucrări de reparaţii ale acoperişului, fundaţia, grav afectată, mucegai în biserică şi în exterior. Nu reuşim să obţinem acest sprijin financiar, care nu ajunge la biserică", a declarat Anton Niculaei, consilier local Popeşti-Leordeni.

Primarul vine şi dă explicaţii: "Prefectul a sistat hotărârea Consiliului Local, momentan nu putem opera sumele pentru biserică, nu e rea voinţă. Exista banii pe hârtie, când vom putea, vom continua".

Viceprimarul acuză din nou: "Aici se află un teren pe care trebuia să se construiască un bazin şi un teren de sport, prin program guvernamental. Consiliul Local a transmis acest teren Companiei Naţionale de Investiţii, dar primarul s-a opus".

"Există hotărârea Consiliului Local, dar nu există finanţare. Faptul că m-am opus eu, este nejustificat. Anterior, a fost un proiect promovat de mine prin care se dorea un teren de fotbal, sală, parc", replică primarul Grigore Trache.

Viceprimarul îl acuză pe primar că ar fi propus plantarea unor panseluţe de un milion de euro pe strada Posada, aflată în construcţie. "A existat un proiect pentru parcuri şi parcări, dar nicidecum pentru panseluţe. S-a început, în 2007 sau 2008, dar nu s-a continuat pentru că Consiliul Local nu a vrut să aloce bani pentru spaţii verzi. Faptul că spun că banii au fost redirecţionati către strada Posada, strada asta nu figurează pe lista lor. Primaria nouă trebuia să fie şi biblioteca, radio şi o parte a poliţiei locale, pentru asigurarea pazei. Am încercat să-l duc în bugetul anului 2009, dar fondurile au fost tăiate", se apără primarul.

Prefectura judeţului Ilfov a considerat că legalitatea hotărârii Consiliului Local prin care modifica bugetul pe 2010 propus de primar nu o poate stabili decât instanţa. Mai mult decât atât, reprezentanţii Prefecturii afirmă că, deşi a modificat bugetul, Consiliul Local nu a adus şi argumentele cerute de o astfel de situaţie. Însă, până când instanţa va da un verdict, războiul dintre cele două tabere va continua.

Primarul comunei ilfovene Popesti-Leordeni a fost implicat in luna iunie intr-un accident rutier, el lovind un batran care traversa strada pe zebra.

×
Subiecte în articol: observator