x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Spitalul Judeţean Sibiu se fură ca-n codru

La Spitalul Judeţean Sibiu se fură ca-n codru

04 Ian 2011   •   20:37

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a declarat că a început o anchetă după ce a constatat dispariţia unui număr de 30 de calorifere şi a două panouri electrice.

"Am cerut conducerii Biroului administrativ o notă explicativă şi ni s-a explicat că în perioada de concediu a şefului administrativului persoana care l-a înlocuit a ordonat mutarea acestor obiecte din magazia în care erau închise într-un loc nesecurizat şi nepăzit, respectiv la castelul de apă, lângă morgă", a declarat dr. Adrian Şanta.

Potrivit acestuia, suspiciunea planează asupra persoanei care a decis mutarea acestor bunuri din locul în care erau depozitate, dar aceasta este de mai bine de o lună şi jumătate în concediu medical şi nu poate fi chemată pentru verificări.

"Trebuie să stau de vorbă cu toată lumea. Pe perioada în care omul este în concediu medical nu se pot lua niciun fel de măsuri împotriva sa. Celor care susţin că acesta a cerut mutarea obiectelor într-un loc nesecurizat le-am cerut să-mi dea acest lucru în scris. Nu merg pe suspiciuni neverificate, va trebui să vedem cine este vinovat", a declarat dr. Şanta.

Managerul spitalului a afirmat că după finalizarea anchetei interne va decide dacă se impune sesizarea Poliţiei pentru a face cercetări în eventualitatea unui furt.

Şanta a spus că acele calorifere şi panourile electrice, de dimensiuni foarte mari, fac parte dintr-o donaţie primită din Austria în toamna anului 2010, odată cu primirea a sute de paturi şi alte bunuri medicale.

×