x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La TVR se pregătesc primele concedieri şi reduceri salariale

La TVR se pregătesc primele concedieri şi reduceri salariale

08 Feb 2012   •   13:27
La TVR se pregătesc primele concedieri şi reduceri salariale

Televiziunea Romana incepe restructurarile. Acum doua zile, conducerea institutiei a avut o intalnire cu redactorii sefi, directorii de departamente si directorii de canale, pentru a discuta pe marginea proiectului de reforma salariala pe care TVR il va implementa in perioada imediat urmatoare. Salariatii au fost informati ulterior, printr-un comunicat intern, ca scopul principal al reformei salariale in TVR este acela de a elimina, prin mecanisme legale, discrepantele salariale flagrante, iar angajatii performanti sa fie rasplatiti pe masura eforturilor depuse. "Pentru ca aceste tensiuni sunt resimtite preponderent in randul personalului editorial din cadrul Directiei Editoriale, Directiei Emisiuni Informative si Sport si Studiourilor Teritoriale, planul propus prevede actiuni imediate in aceasta zona", se arata in comunicatul intern, datat 6 februarie 2012. De asemenea, salariatilor TVR li s-a adus la cunostinta ca, in urma acestei reforme salariale, angajatii neperformanti vor parasi institutia.

Pana acum, pentru a discuta pe marginea proiectului de reforma salariala, conducerea TVR s-a intalnit, in cateva randuri, cu sindicatele si a avut o videoconferinta cu echipele de conducere ale studiourilor teritoriale urmand ca, pe 9 februarie, sa aiba loc o noua intrevedere cu managementul studiourilor teritoriale.

De asemenea, pe 25 ianuarie, presedintelui-director general al TVR, Alexandru Lazescu, i-au fost trimise, spre decizie, o serie de propuneri cu privire la masurile organizatorice necesare in vederea punerii in aplicare a prevederilor Hotararii CA nr.146/15.12.2011, prin care s-a aprobat metodologia de implementare a politicilor salariale din TVR. Documentul cu aceste propuneri – pe care vi-l prezentam atasat - este semnat de Dan Radu (director Productie Editoriala si Programe), Cezar Ion (director Directia Editoriala), Mihai Ovidiu Enea (director Departamentul Resurse Umane) si Mircea Neacsa (sef serviciu Personal). In cazul in care Al.Lazescu se declara de acord, respectivele recomandari vor fi supuse spre avizare Comitetului Director si spre aprobare Consiliului de Administratie al SRTV.

Comunicatul intern al TVR, datat 6 februarie:
"Dragi colegi,
In perspectiva proiectului de reforma salariala pe care Televiziunea Romana urmeaza sa il implementeze in perioada imediat urmatoare, conducerea TVR a avut astazi o intalnire cu managementul de mijloc (redactori-sefi, directori de departamente, directori de canale etc.)
Va comunicam, in cele ce urmeaza, subiectele abordate:
Scopul principal al reformei salariale in TVR este acela de a elimina, prin mecanisme legale, discrepantele salariale istorice flagrante. Intentia reformei este ca angajatii performanti sa fie rasplatiti in corelare cu eforturile lor. Pentru ca aceste tensiuni sunt resimtite preponderent in randul personalului editorial din cadrul Directiei Editoriale, Directiei Emisiuni Informative si Sport si Studiourilor Teritoriale, planul propus prevede actiuni imediate in aceasta zona.
Un al doilea scop cu care, de asemenea, majoritatea celor solicitati sa-si expuna un punct de vedere au fost de acord este ca in urma reformei salariale angajatii neperformanti sa paraseasca institutia, cum se intampla in orice organizatie sanatoasa.
Atingerea celor doua obiective enumerate va produce un efect atat pe plan financiar, cat si motivational in Televiziunea Romana:
Din punct de vedere financiar, tinta este echilibrarea cheltuielilor operationale cu veniturile curente estimate, pana la finele anului 2012.
Din punct de vedere motivational, faptul ca fiecare angajat va sti ca managementul apreciaza performanta, recompensand-o, si descurajeaza incompetenta, penalizand-o, va permite gasirea formulei unui echilibru dinamic intre munca prestata si venitul obtinut.
Detaliile planului de reforma salariala sunt cunoscute de managementul strategic (CA) si operational superior (CD), precum si in buna masura de catre managementul operational de nivel mediu (redactori-sefi si sefi de servicii).
In ultimele zile, am constatat ca exista multa confuzie pe acest subiect, ceea ce lasa loc pentru distorsiuni si chiar intoxicari. De aceea, in perioada urmatoare, vom dialoga direct cu dvs. Ii vom implica, evident, si pe partenerii sociali.
Pana acum, am avut o serie de intalniri cu sindicatele din TVR, iar joia trecuta a avut loc, pe aceasta tema, o videoconferinta cu echipele de conducere din studiourile teritoriale. De asemenea, joi, 9 februarie 2012, va avea loc o intalnire, in acelasi cadru, cu managementul studiourilor teritoriale.
Obiectivele mentionate mai sus pot fi atinse cu doua conditii. Unu: daca toti participantii la aceasta reforma si le vor asuma. Doi: daca tot procesul de reforma va fi realizat in deplina transparenta si legalitate.
In ceea ce ne priveste, va asiguram ca suntem hotarati sa gestionam acest proces dificil cu deplina deschidere pentru dialog si cu responsabilitate.
Pentru detalii suplimentare si precizari pe marginea acestui subiect puteti suna la Departamentul Resurse Umane, interior 315.
Conducerea TVR"

×
Subiecte în articol: reduceri personal tvr