OBSERVATOR
Ultimul drum al lui Teo Peter spre orasul sau natal, Cluj-Napoca, s-a incheiat ieri in mica capela a cimitirului din cartierul Manastur.
Ultimul drum al lui Teo Peter spre orasul sau natal, Cluj-Napoca, s-a incheiat ieri in capela mica a cimitirului din cartierul Manastur. Sicriul acoperit de flori al artistului a fost imprejurat de sute de oameni care asteptau tacuti inceperea slujbei.
ELENA STANCIU
RAMAS BUN! Rude apropiate, colegi, prieteni de-o viata si sute de iubitori ai muzicii rock l-au condus pe ultimul drum pe cel care a fost Teo Peter
|
Printre sutele de persoane venite sa petreaca ultimele cateva clipe alaturi de Teo Peter s-au aflat Costi Camarasanu, impreuna cu care artistul a fondat in 1977 trupa Compact, Paul Ciuci, Aurel Vasilescu, Fane Nagy de la Semnal M, precum si multi alti artisti din lumea muzicii. De-a dreapta trupului neinsufletit al lui Teo Peter se afla fiul sau, Theo, impreuna cu fratele tatalui sau si alte rude.
BAT CLOPOTELE. Fix la ora pranzului, clopotele au inceput sa bata, spargand linistea cu sunetul lor clar si rece. Un sobor de trei preoti, urmat de un grup de tineri studenti la Teologie, a intrat in capela cantand, pe fundalul discret al sutelor de maini care se miscau in semnul crucii. Statura impunatoare a lui Fane Nagy strajuia una dintre intrarile in capela si prin mana sa au trecut lumanarile care s-au impartit celor adunati la slujba. In cateva minute din multime s-au aprins zeci de luminite.
AMBASADORUL. Jack Dyer Crouch II a fost la funeralii
|
Citește pe Antena3.ro
.
REACTII
|
Ministrul de Externe, Mircea Geoana, a declarat ieri la Galati ca sustine cu fermitate ca in cazul accidentului in care a murit Teo Peter sa se faca lumina. "Regret extrem de mult disparitia lui Teo Petre. Si eu, si ministerul pe care il conduc am reactionat foarte ferm la sustragerea americanului angajat la Ambasada SUA la Bucuresti, dupa comiterea acestui grav accident de circulatie. Dupa cum bine stiti, am facut ieri (n.n. - luni) un demers oficial de condamnare si de solicitare de ridicare a imunitatii diplomatice care i se aplica acestui puscas marin care facea paza la Ambasada americana la Bucuresti", a adaugat Mircea Geoana. Si primul-ministru Adrian Nastase a solicitat, intr-o scrisoare trimisa presedintelui american, George W. Bush, implicarea Casei Albe in ridicarea imunitatii americanului Robert Christopher. Premierul i-a adresat lui Bush rugamintea de a se implica in solutionarea "situatiei generate de tragicul accident". La randul sau, ambasadorul Romaniei la Washington, Sorin Ducaru, a repetat demersul partii romane la Departamentul de Stat. (Erik Hoosz)
|
.
DEPARTAMENTUL DE STAT
|
Moartea muzicianului roman Teo Peter a ajuns si in atentia Departamentului american de Stat. In timpul unei conferinte de presa, jurnalistii americani au intrebat despre cererea Ministerului roman de Externe de ridicare a imunitatii de jurisdictie penala pentru puscasul marin care a provocat accidentul, informeaza Mediafax. Ziaristii au cerut detalii despre modul in care va fi rezolvata aceasta problema, in contextul in care autoritatile de la Bucuresti, dar si cetatenii romani sunt nemultumiti de scoaterea din tara a americanului.
|
.
.
Armata SUA da numele ucigasului
EDITIA a II-a
Publicatia Armatei SUA, Stars and Stripes, da publicitatii pentru prima data numele sefului corpului puscasilor marini care asigura paza Ambasadei SUA de la Bucuresti, care a comis accidentul de masina in care si-a pierdut viata basistul trupei Compact, Teo Peter. Este vorba despre plutonierul adjutant Christopher Robert VanGoethem, despre care publicatia afirma ca este "suspectat" de uciderea lui Teo Peter.
Potrivit sursei citate, VanGoethem, care nu a fost ranit, a fost transportat, la cateva ore dupa producerea accidentului, la o baza militara din Frankfurt si urmeaza cel mai probabil sa se intoarca la cartierul general al batalionului sau din Quantico (SUA). Publicatia americana scrie, citand un oficial al Ambasadei SUA, ca o proba de sange, recoltata dupa accident de la puscasul marin, ar fi fost preluata de autoritatile americane, "dupa unele neintelegeri cu cele romane". Oficial, la Bucuresti s-a anuntat ca americanul a refuzat prelevarea probelor biologice, invocand lipsa instrumentarului ambasadei. Purtatorul de cuvant al Corpului Puscasilor Marini, maiorul Matthew Morgan de la Camp Lejeune, a declarat ca incidentul este investigat de "Naval Criminal Investigative Service" (NCIS) si ca VanGoethem nu a fost pus sub acuzare. Agenti ai NCIS au sosit ieri la Bucuresti pentru desfasurarea anchetei.
Un reprezentant al Ambasadei SUA, citat de publicatia amintita, a spus de asemenea ca puscasul marin beneficiaza de "anumite imunitati conforme legislatiei internationale, fiind membru al staff-ului ambasadei". Si a adaugat ca nu stie daca VanGoethem beneficiaza in acest caz de imunitate pentru a nu fi judecat. (Marina Constantinoiu)