x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lacul de acumulare Tismana, golit după ce s-au înfundat grătarele. Furnizarea apei, restricţionată în 2 localităţi

Lacul de acumulare Tismana, golit după ce s-au înfundat grătarele. Furnizarea apei, restricţionată în 2 localităţi

06 Feb 2020   •   15:50
Lacul de acumulare Tismana, golit după ce s-au înfundat grătarele. Furnizarea apei, restricţionată în 2 localităţi
Sursa foto: Foto: aparegio.ro

Lacul de acumulare Tismana Aval va fi golit în perioada următoare, din cauza grătarelor care s-au înfundat, furnizare apei fiind restricţionată în două localităţi, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al APAREGIO Gorj, Nicoleta Bărbat.

Potrivit sursei citate, furnizarea apei va fi restricţionată în satele Celei şi Racoţi, în perioada 9-14 februarie.

"APAREGIO Gorj anunţă că în perioada 9.02.2020, ora 16,00 - 14.02, ora 8,00, furnizarea apei potabile în satele Celei şi Racoţi din Tismana va fi restricţionată, motiv pentru care facem un apel către populaţie în vederea suplimentării stocului de apă pentru perioada mai sus menţionată", a menţionat Nicoleta Bărbat, într-un comunicat de presă.

Conform acesteia, cauza disconfortului o reprezintă necesitatea golirii lacului de acumulare Tismana Aval de către SC Hidroelectrica SA pentru a interveni la grătarele prizei de apă.

Intervenţia a fost anunţată de societate printr-o adresă în care se menţionează faptul că s-a constatat, în ultima perioadă, înfundarea grătarelor de apă de la hidroagregatele din CHE Tismana Aval, făcând imposibilă funcţionarea acestora în sarcină la capacitate maximă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: lacul de acumulare tismana gorj