x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lăzăroiu refuză majorarea pensiilor de la 1 septembrie

Lăzăroiu refuză majorarea pensiilor de la 1 septembrie

de Gabriela Antoniu    |    25 Iul 2011   •   21:00

Organizatiile pensionarilor i-au cerut ministrului Muncii sa propuna Guvernului indexarea pensiilor de la 1 septemprie 2011, si nu de la 1 ia­nua­rie 2012, dar Sebastian Laza­roiu le-a transmis ca nu se poate.

Potri­vit unui comunicat al Fe­deratiei Na­tio­nale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania, aceasta masura este justificata, deoarece a scazut pu­terea de cumparare a pensiilor care, nu numai ca nu au crescut – in ulti­mii doi ani au fost inghetate – ci au inregi­strat o diminuare a cuantumului prin aplicarea contributiei de 5,5% pentru asigurarile de sanatate. De asemenea, pensionarii i-au cerut mi­nistrului sa propuna Guvernului sa aprobe aplicarea si in cazul cotei de asi­gurari de sanatate, reglementarea privind impozitarea pensiilor. "In con­junctura actuala se cere mo­de­ra­tie, nu este posibila deocamdata in­dexarea pensiilor si a elogiat ma­su­rile de austeritate aplicate de Guvern anterior", a raspuns mi­nistrul la finalul discutiilor din cadrul intalnirii, intr-un mod lapidar, dupa cum sustin pensionarii.

Acum o sapta­mana, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat la 10TV, ca "de la 1 ianua­rie 2012 cresc pensiile. Acest lucru a fost deja negociat cu FMI-ul, iar pensiile vor creste, in urma aplicarii ratei de inflatie si a cresterii cu 50% a salariu­lui mediu, potrivit Legii Pensiilor".

×