x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lege pentru mamele care nasc mai mulţi copii

Lege pentru mamele care nasc mai mulţi copii

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Ian 2009   •   00:00

Mamele care vor naşte gemeni, tripleţi sau mai mulţi copii la o singură sarcină ar urma să primească o indemnizaţie lunară de 600 de lei pentru fiecare copil,informează Agerpres. La aceste sume urmează să se adauge şi alocaţia de 200 de lei, conform unui proiect de lege iniţiat de deputatul PD-L de Cluj, Mircia Giurgiu.



În prezent, mamele primesc o indemnizaţie lunară fixă de 600 de lei şi 200 de lei alocaţie pentru copil, chiar dacă au născut gemeni, tripleţi sau cvadrupleţi. Dacă legea va fi adoptată, fiecare copil rezultat în urma unei naşteri multiple ar urma să beneficieze de câte 600 de lei indemnizaţie, la care să se adauge şi alocaţia de 200 de lei."Am hotărât să facem un proiect de lege prin care să sprijinim familiile care au gemeni, tripleţi sau cvadrupleţi, astfel încât fiecare copil să primească 600 de lei. În acest moment, nu primesc decât alocaţia şi considerăm că nu este corect, fiindcă una este să creşti un copil şi alta este să creşti doi, trei, patru copii odată. Considerăm că este normal ca fiecare copil să primească cei 600 de lei ca sprijin pentru creşterea lui", a declarat, vineri, Mircia Giurgiu, într-o conferinţă de presă.



Deputatul PD-L a mai spus că are în vedere şi mamele care nasc câte un singur copil, dar la intervale scurte de timp, fiecare dintre copiii respectivi urmând să beneficieze de indemnizaţia de 600 de lei şi de alocaţia de 200 până la împlinirea vârstei de doi ani. "De asemenea, avem în vedere şi copiii care se nasc la interval de un an, chiar dacă sunt câte unul. În acest moment, primul copil îşi pierde dreptul de a primi acei bani, fiindcă a venit al doilea copil. Or, nu putem să facem discriminare între un copil şi altul", a spus el. Mircia Giurgiu a mai spus că proiectul de lege l-a elaborat împreună cu Asociaţia TATA şi că va fi depus luni, la Camera Deputaţilor. Parlamentarul consideră că nu vor fi costuri prea mari pentru aplicarea acestor prevederi, deoarece există destul de puţine cazuri de naşteri multiple.

×
Subiecte în articol: copil romania