x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea pensiilor, adoptată de Camera Deputaților

Legea pensiilor, adoptată de Camera Deputaților

de Redacția Jurnalul    |    20 Noi 2023   •   19:14
Legea pensiilor, adoptată de Camera Deputaților

Camera Deputaților a adoptat marți seara Legea pensiilor cu 192 de voturi „pentru”. „Pensiile, anul viitor, se vor mări de două ori, o dată la 1 ianuarie cu 13,8 și prin recalculare de la 1 septembrie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

„Era în jalon în cererea de plată numărul 4, am devansat-o astfel încât să închidem negocierile cu CE în ceea ce privește scoaterea acelui faimos 9,4 care ar fi blocat creșterea pensiilor românilor până în anul 2070”, a spus Ciolacu.

El a spus că anul viitor pensiile vor crește de două ori: o dată la 1 ianuarie cu 13,8 și prin recalculare de la 1 septembrie.

„Sunt 4,8 milioane de pensionari în România. 80% au sub 3.000 de lei, 60% au sub 2.000 de lei. (...) Statul român trebuie să asigure această resursă. Sunt ferm consivins că vom găsi toată suma când vom veni cu Legea bugetului”, a mai spus Ciolacu.

„Salut votul pozitiv dat în plenul Camerei Deputaților – cu contribuția parlamentarilor PNL. Traseul acestui act normativ s-a derulat în procedură de urgență, pentru ca pensiile mărite să ajungă la oameni cât mai repede posibil”, a spus Nicolae Ciucă.

„Întotdeauna am susținut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilității oricărei creșteri a pensiilor. În ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori - de la 1265 lei, la 1785 lei, nivel de la care se aplică noua creștere votată azi”, a mai afirmat păreședintele Senatului.

Senatul a votat, în 14 noiembrie, proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: legea pensiilor camera deputatilor