x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Animalele confiscate de la domiciliul lui Nuţu Cămătaru au ajuns la Zoo Bucov

Animalele confiscate de la domiciliul lui Nuţu Cămătaru au ajuns la Zoo Bucov

27 Feb 2013   •   18:25
Animalele confiscate de la domiciliul lui Nuţu Cămătaru au ajuns la Zoo Bucov

Cele şase animale sălbatice care au fost confiscate de pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, au ajuns miercuri după-amiază, la Grădina zoologică din Bucov, aflată în Parcul Memorial "Constantin Stere" şi administrată de Primăria Ploieşti, informează agerpres.ro.

Cei doi urşi, care sunt fraţi, au fost puşi în acelaşi ţarc, leul mascul ocupă singur o cuşcă, iar leoaica şi cei doi pui au fost puşi într-un alt ţarc.

Coordonatorul de proiecte al fundaţiei Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu, a declarat că, în mod sigur, condiţiile oferite de Grădina zoologică de la Bucov sunt mai bune decât cele pe care cele şase animale le aveau pe proprietarea lui Ion Balint, iar spaţiul pe care îl au la dispoziţie este "suficient".

"Urmează ca, într-o lună şi jumătate, să luăm cea mai bună decizie pentru animale. Condiţiile cu siguranţă sunt mai bune, aici au hrană adecvată şi asistenţă medicală, iar o grădină zoologică are mai multă experienţă decât orice persoană particulară. Spaţiul este la fel ca cel de acolo, este provizoriu şi suficient", a afirmat reprezentantul Vier Pfoten.

El a precizat că varianta potrivit căreia leii vor fi trimişi în Africa de Sud este luată în calcul.

"Fundaţia Vier Pfoten are acolo un sanctuar pentru lei de 1.200 de hectare în care avem 75 de lei şi doi tigri, plus alte animale. Acolo trebuie amenajat un ţarc de două hectare pentru un leu. În momentul în care ţarcul va fi construit, putem să îi luăm. Costurile de cazare acolo şi transportul în Africa de Sud vor fi suportate de Vier Pfoten, iar în Parcul Bucov vor fi suportate de grădina zoologică", a spus Kuki Bărbuceanu.

Îngrijitorii de la Grădina zoologică Bucov care au văzut cele şase animale au spus că acestea sunt subdezvoltate în raport cu vârsta pe care o au şi, cu siguranţă, condiţiile pe care le au aici sunt mai bune decât cele pe proprietatea lui Ion Balint.

Grădina zoologică de la Bucov are un efectiv de 422 de animale.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, alături de reprezentanţii organizaţiei pentru protecţia animalelor Vier Pfoten, au descins, miercuri dimineaţă, la domiciliul lui Ion Balint pentru a confisca animalele sălbatice pe care familia acestuia le deţinea ilegal de mai bine de 15 ani şi pentru a le reloca, temporar, la Grădina zoologică de la Bucov.

Conform legislaţiei în vigoare, deţinerea în captivitate a animalelor sălbatice este permisă persoanelor fizice numai cu acordul scris al ANSVSA şi pe o perioadă de timp limitată.

Încălcarea prevederilor legale privind deţinerea şi comercializarea animalelor sălbatice reprezintă infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă penală de la 500 la 10.000 de lei şi confiscarea animalelor. 

×