x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liberalii lansează programul premierul şi "guvernul din umbră"

Liberalii lansează programul premierul şi "guvernul din umbră"

15 Sep 2010   •   00:00

Preşedintele comisiilor de specialitate ale PNL, Varujan Vosganian, a declarat ieri după şedinţa BPC, că liderii formaţiunii au dat un vot de principiu pentru programul liberal "Pentru o nouă economie", votul final urmând să fie dat în Delegaţia Permanentă de luni. El a precizat că acest program nu este "un program propriu-zis de guvernare".

"Realitatea este foarte dinamică şi pregătim un astfel de document (echivalentul unui program de guvernare - n.r.) după încheierea exerciţiului bugetar 2010", a precizat Vosganian. El a mai spus că programul liberal stabileşte "care sunt măsurile ample de reformă a statului, de reformare a marilor sisteme publice, protecţie socială, educaţie şi sănătate", dar şi cum pot fi reechilibrate bugetele sociale şi bugetul de stat. Vosganian a adăugat că programul liberal pentru România cuprinde principiile politice şi modelul pe care liberalii îl consideră potrivit pentru România următoarelor două decenii şi un număr de capitole pe domenii, de la economie şi mediul de afaceri până la apărare naţională şi politică externă.

La rândul său, liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat că va prezenta în cursul acestei săptămâni componenţa "guvernului din umbră" al PNL, explicând că acest cabinet nu este acelaşi lucru cu guvernul alternativ . Întrebat care este propunerea de premier pentru guvernul din umbră, Antonescu a menţionat că îşi asumă această postură în calitate de preşedinte al formaţiunii liberale, explicând că premierul unui guvern de criză e o altă chestiune.

×
Subiecte în articol: observator