x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liceenii nu mai fac Istoria Românilor

Liceenii nu mai fac Istoria Românilor

de Eugenia Mihalcea    |    10 Mar 2009   •   00:00

Liceenii de clasa a XII-a de la liceele tehnologice nu vor mai face de anul viitor nici o oră de istorie. Singurele ore de Istorie a Românilor care se predau în liceu au fost şterse pur şi simplu din orarul elevilor de clasa a XII-a, la puţin timp după ce orele de educaţie fizică şi limbă străină au fost scoase din programa obligatorie. Potrivit Ordinului nr. 3310 al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, din 2 martie 2009, istoria nu se mai găseşte în aria curriculară de la învăţământul pentru ciclul superior al liceului, filiera tehnologică.



"Consider că acest ordin dat de Ministerul Educaţiei încalcă abuziv dreptul tuturor elevilor la educaţie, în condiţiile în care, din septembrie 2009, istoria se va preda la clasa a XII-a doar în liceele de elită", a declarat deputatul PNL, Alina Gorghiu. Deputatul a făcut referire la faptul că 60% dintre liceele româneşti sunt reprezentate de licee tehnologice, unde nu se va mai preda istoria.

"Le reamintesc celor de la Ministerul Educaţiei de Recomandarea nr. 15 din 2001 a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei care arată că istoria «trebuie să ocupe un loc central în educaţia unor cetăţeni responsabili şi implicaţi activ în viaţa politică şi în cultivarea respectului pentru diferenţele între popoare»", a completat Alina Gorghiu.

×
Subiecte în articol: observator