x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liderii sindicali fac apel la bugetari, dar şi angajaţii de la privat să întrerupă lucrul

Liderii sindicali fac apel la bugetari, dar şi angajaţii de la privat să întrerupă lucrul

03 Noi 2010   •   00:00

Sindicaliştii susţin că au epuizat toate formele de luptă sindicală în stradă, de la pichetări până la miting al tuturor confederaţiilor şi că încetarea lucrului este ultima variantă de-a sensibiliza autorităţile. Cele cinci confederaţii sindicale au făcut apel la întreruperea voluntară a activităţii de către toţi angajaţii, astăzi, 3 noiembrie, între orele 12.00 şi 16.00, când este şedinţa de Guvern.



"Acest Guvern, căruia i-au fost înaintate revendicările comune ale confederaţiilor sindicale, nu a avut amabilitatea de a discuta soluţia de ieşire din criză. Numărul destul de mare de români în stradă nemulţumiţi nu a reuşit să impresioneze Guvernul, fapt pentru care membrii de sindicat  ne-au cerut trecerea la acţiuni radicale de luptă sindicală. România are o legislaţie care nu permite o grevă generală, în această situaţie doar oprirea voluntară a lucrului era soluţia prin care românii să mai poată să-şi exprime nemulţumirea faţă de Guvernul care i-a adus într-o asemenea sărăcie", a declarat Ion Pisc, vicepreşedinte BNS, citat de Mediafax.

Cele cinci confederaţii sindicale au făcut apel la întreruperea voluntară a activităţii de către toţi angajaţii, astăzi, 3 noiembrie, între orele 12.00 şi 16.00, când este şedinţa de Guvern.

Confederaţia "Cartel Alfa", Blocul Naţional Sindical, CNSLR-Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Meridian sunt decise să continue acţiunile de protest şi reiau apelul adresat tuturor cetăţenilor nemulţumiţi de măsurile absurde ale Executivului să se solidarizeze într-o nouă acţiune de protest menită a determina Guvernul să renunţe la impunerea unor măsuri absurde, informa, săptămâna trecută, cele cinci confederaţii.

Cele cinci confederaţii au decis să ceară tuturor angajaţilor din România să întrerupă activitatea în fiecare miercuri, începând de astăzi.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a anunţat că astăzi vor opri activitatea mai ales bugetarii, iar în cazul angajaţilor din sectorul economic s-a declanşat o procedură de strângere de semnături pentru declanşarea grevei legale.

Potrivit lui Costin, apelul liderilor confederaţiilor sindicale la întreruperea lucrului este singura formă de protest care a mai rămas.

"Există posibilitatea să nu fie nicio reacţie la apelul nostru sau activitatea să fie oprită în 3, 4 sau 5 noiembrie, în funcţie de disponibilităţile fiecărei instituţii. Marţi vom şti cu exactitate unde se va opri, miercuri, activitatea", a precizat, luni, liderul BNS.

Costin a afirmat că miercuri vor înceta lucrul, în intervalul 12.00-16.00, mai ales bugetarii, pentru zona economică fiind declanşată o procedură completă de strângere de semnături pentru declanşarea grevei generale.

×
Subiecte în articol: observator