x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liftul buclucaş. Un director din Senat a fost blocat trei ore în ascensorul instituţiei

Liftul buclucaş. Un director din Senat a fost blocat trei ore în ascensorul instituţiei

09 Sep 2009   •   00:00

Margareta Ionescu, director la departamentul Relaţii bilaterale externe din Senat a rămas, aseară, blocată în unul din lifturile instituţiei pentru mai mult de trei ore, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj SMURD pentru a o scoate din ascensor. Margareta Ionescu acuză administraţia Senatului de lipsă de reacţie.



Directoarea a rămas blocată în lift, ieri, de la 17.45 până la 21.15, când a fost scoasă de membrii echipajului SMURD prin plafonul ascensorului blocat între etaje.

Ea a menţionat că soneria de alarmă a liftului nu a funcţionat şi că a folosit telefonul din cabina liftului, prin intermendiul căruia a contactat o persoană căreia i-a comunicat ce problemă are.

"Am sunat, a venit o persoană după zece minute, care s-a învârtit pe aici, n-a înţeles nimic pentru că, la un moment dat, m-a întrebat dacă am ieşit şi i-am spus că nu am cum. «Bine, dar v-am deschis uşa»", a reprodus ea conversaţia cu persoana sosită să o scoată din lift, aceasta menţionând că uşa nu s-a deschis "nici măcar un centimetru".

Directoarea a adăugat că, blocată în lift, a sunat din nou la intervenţii şi a explicat care este situaţia, consecinţa fiind că la faţa locului a mai venit o persoană care i-a dat asigurări că "în cinci minute se rezolvă".

Cea de-a doua persoană a reuşit să deschidă uşile, dar a constat că Ionescu nu poate părăsi ascensorul din cauza unui zid, iar atunci s-a ajuns la concluzia că va trebui ca liftul să fie ridicat sau coboarât până la una dintre ieşiri.

Margareta Ionescu a adăugat că uşile liftului au rămas deschise până la final deoarece s-au blocat. "Până când am fost scoasă de către SMURD, cabina liftului nu s-a mişcat nici în sus nici în jos", a spus ea. Potrivit afirmaţiilor sale, echipajul SMURD a îndepărtat partea de deasupra a liftului, care se poate scoate foarte uşor.

"Se dau la o parte neoanele, reţeaua electrică, se ridică un tavan. Problema începe la acest tavan auriu, care eu cred că este doar de formă, pentru că este sudat. Aici a intervenit o parte a administraţiei Senatului, care a spus cum să taie SMURD-ul acest tavan pentru că producem stricăciuni în bunul public. Asta când eu stăteam de două ore şi jumătate aici", a mai spus directorul, citat de Mediafax.

Margareta Ionescu a arătat că timp de trei sferturi de oră pompierii de la SMURD nu au fost lăsaţi să se apropie pentru că nu se ştia cine ar trebui să dea o "binecuvântare administrativă" ca să se taie tavanul aurit.

Ea a declarat că "norocul" său a fost senatorul PDL Viorel Badea care se afla în Senat şi lucra împreună cu o subordonată şi care a spus că dacă cineva trebuie să îşi asume o răspundere şi nu e nimeni care să şi-a asume, şi-o asumă el.

"SMURD are un mod de lucru excepţional, se vede că sunt antrenaţi, se vede că au proceduri, comunică cu persoana pe care vor să o salveze, au tăiat în trei părţi ca să nu producă pagube foarte mari. Cineva a pus scara, m-a ridicat, într-un sfert de oră m-au scos", a rezumat Ionescu intervenţia membrilor echipajului SMURD.

Pe de altă parte ea a întrebat dacă pompierii Senatului sau cei ai Camerei deputaţilor au vizitat aceste lifturi să vadă că nu există o ieşire de urgenţă. Ea a spus că s-a străduit să nu intre în panică.

"Nu am avut probleme de niciun fel de natură medicală, dar gândiţi-vă că putea fi o persoană care era bolnavă de inimă şi făcea un atac de panică. Cine răspunde dacă acel om este scos mort din lift? După ce s-a întâmplat aseară au constat că nu ar răspune nimeni", a fost concluzia funcţionarului Senatului.

Întrebată dacă va mai folosi lifturile Senatului, Ionescu a răspuns că în prezent se străduieşte să meargă pe jos, dar că le va folosi dacă va fi nevoită să urce la etajele superioare. "Aseară mi s-a explicat în continuu că este o problemă tehnică complexă (...) dar eu bănuiesc că şi o problemă tehnică complexă trebuie să aibă o soluţie", a mai spus directorul Margareta Ionescu.

×
Subiecte în articol: observator