x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liga Aleşilor Locali e croită să protesteze împotriva Guvernului

Liga Aleşilor Locali e croită să protesteze împotriva Guvernului

10 Aug 2009   •   00:00
Liga Aleşilor Locali e croită să protesteze împotriva Guvernului
Sursa foto: Jurnal valcean/

Gheorghe Ciucă, primarul oraşului Băile Olăneşti, ales duminică preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai PNL Vâlcea,susţine că organizaţia pe care o conduce va iniţia proteste, în cazul în care se va menţine "o discriminare a împărţirii bugetelor pentru localităţi, în funcţie de culoarea politică pe care o au primăriile".



"Partidele care compun în momentul de faţă arcul guvernamental PSD şi PD-L consideră că bugetul ţării este numai al lor şi îşi permit să îl împartă discreţionar şi numai după criterii politice. Liga Aleşilor Locali va încerca sa rezolve problemele cu care se confruntă majoritatea primarilor liberali, de când actuala coaliţie conduce destinele României", spune Ciucă, citat de Agerpres.

Acesta a arătat că în Liga Aleşilor Locali ai PNL sunt foarte mulţi primari nemulţumiţi de lipsa de fonduri. De pildă, primăria din Runcu nu are bani de salarii de mai bine de trei luni, iar primăria din Berbeşti nu are bani să continue lucrările şi proiectele începute în anii anteriori. "La fiecare şedinţă a Consiliul Judeţean, când s-au alocat fonduri, s-a considerat că repartizarea se poate face în funcţie de criteriile politice şi nu de criteriile prevăzute în legea bugetului", a spus edilul din Olăneşti. Ciucă ameninţă că dacă la viitoarea rectificare de buget, se va repeta situaţia prin care primăriile liberale vor fi din nou vitregite, Liga Aleşilor Locali va întreprinde măsuri de protest. Iniţial, demersurile vor fi făcute pe lângă Consiliul Judeţean, care, după părerea lui Gheorghe Ciucă, ar fi primul vinovat de situaţia respectivă.

×
Subiecte în articol: observator