x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liga pro-Băsescu, mai tare ca MISA

Liga pro-Băsescu, mai tare ca MISA

de Carmen Dragomir    |    18 Sep 2011   •   21:00
Liga pro-Băsescu, mai tare ca MISA

Formatiunea, infiintata in 2007 pentru a protesta fata de suspendarea presedintelui, a avut numeroase actiuni impreuna cu organizatia locala a PDL Galati si a facut campanie pentru EBA la europarlamentare, in mai multe judete. Daca e sa ne luam dupa datele furnizate chiar de presedintele acesteia, Liga pentru Presedinte are mai multi simpatizanti decat Miscarea de Integrare in Absolut (MISA), pastorita de guru Grig. In cativa ani, organizatia condusa de un fost vaporean din Galati, actual patron de restaurant, a strans peste jumatate de milion de simpatizanti in toata tara si in diaspora.

Liga pentru Presedinte (LPP) dispune de o pagina de Facebook, un blog si o logistica bogata, daca e sa ne luam dupa masinile personalizate observate zilele trecute in traficul bucurestean. Lucru care ne-a facut curiosi sa aflam mai multe. Asa am descoperit ca membrii organizatiei, care se autointituleaza 'cavalerii presedintelui', fac doar politica prezidentiala, in opinia lor singura corecta, si vor astfel sa salveze tara de planurile marsave ale Noii Ordini Mondiale care ameninta fatal Romanica noastra. 'Cavalerii', ca orice cavaleri, respecta legile statului si codul bunelor maniere.

Pentru ca, in opinia membrilor ligii, poporul are nevoie de cateva lucruri simple: 'liniste, paine si apa, dragoste si mangaiere', este momentul ca simpatizantii formatiunii impreuna cu Traian Basescu sa dea 'barcile la apa' - asa cum a indemnat prim-vicepresedintele LPP in ex­pu­nerea de motive facuta pe pagi­na de Facebook. Datul barcilor la apa, painea, linistea, dragostea si man­gaierea ii vor asigura lui Traian locul printre cei mai de seama barbati din istorie, iar numele lui va ramane in eternitate, precum al lui Spartacus.

Pentru ca in cei 20 de ani de la Revolutie, 'printr-o adormire a poporului, prin diferite actiuni asupra psihicului, in guvernele Romaniei s-au infiltrat francmasoni, oameni care servesc diverse societati secrete mondiale si sunt unelte ale Varfului Financiar Mondial', oamenii Ligii pro­pun reactivarea armatei pensio­narilor – 'forta de neoprit'. Ei sunt sin­gurii pe care romanii se mai pot baza, pentru ca tinerii au luat drumul bejeniei. Noua armata trebuie in­stiintata ca 'suntem in plin razboi cu fortele oculte, cu spirite in­tu­necate, forte distructive, nemiloase, neiertatoare'. Potrivit 'cavalerilor presedintelui' situatia e grava, Romania trebuie salvata de maine 'sa se instaureze starea de necesitate sau de razboi, pentru ca vine iarna, in tara va fi ca la Hiroshima, numai ca in loc de foc vom avea gheata'.

In perspectiva unui asemenea dezastru 'nu ne mai ramane decat institutia prezidentiala'. Membrii organizatiei il avertizeaza pe Traian Basescu ca are de infruntat ceva mai rau decat razboiul, dar 'Liga pentru presedite' este gata in orice clipa, daca Presedintele are nevoie de oamenii Ligii, pentru salvarea Romaniei. 'Acest grup de opinie a societatii civile reprezinta o chemare, un simbol pentru contracararea actiunilor injositoare ale clasei politice la adresa domniei sale, presedintele Traian Basescu si a presedintiei. Si sentimental sunt alaturi de domnia sa Traian Ba­sescu, pentru ca a fost marinar ca si mine si mai plangem cateodata, dar nu fara motiv', declara la infiin­ta­rea organi­zatiei presedintele acesteia, George Codreanu.

Intr-o convorbire cu presedintele Ligii am aflat si lucruri de culise. Astfel, in acest moment organizatia este in plin proces de formare a altui presedinte care va continua politica dusa de Basescu. Este vorba de 'o persoana demna', al carui nume nu poate fi inca divulgat. Potrivit lui Codreanu, numai in Galati organizatia are 24.000 de membri, iar in tara si diaspora peste 600.000.

×
Subiecte în articol: observator