x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liga tinerilor intreprinzatori social-democrati - Proiect pentru transparenta

Liga tinerilor intreprinzatori social-democrati - Proiect pentru transparenta

08 Aug 2008   •   00:00
Liga tinerilor intreprinzatori social-democrati - Proiect pentru transparenta

Desi se apropie campania electorala pentru parlamentare, tinerii social-democrati nu isi neglijeaza proiectele de viitor. Liga Tinerilor Intreprinzatori Social-Democrati (LTISD) a inceput sa puna bazele filialelor din tara. Pina acum au fost infiintate filiale in judetele Tulcea, Sibiu, Brasov, Cluj, Hunedoara, Suceava, Constanta si Bucuresti.



Deşi se apropie campania electorală pentru parlamentare, tinerii social-democraţi nu îşi neglijează proiectele de viitor. Liga Tinerilor Întreprinzători Social-Democraţi (LTISD) a început să pună bazele filialelor din ţară. Pînă acum au fost înfiinţate filiale în judeţele Tulcea, Sibiu, Braşov, Cluj, Hunedoara, Suceava, Constanţa şi Bucureşti.

Preşedintele LTISD, Robert-Sorin Negoiţă (foto), a declarat că pînă la sfîrşitul anului vor prinde viaţă şi filiale din celelalte judeţe ale ţării, scopul acestora fiind îmbunătăţirea condiţiilor social-economice din România prin iniţierea şi promovarea unor proiecte sociale, acordînd sprijin moral, logistic şi material atît membrilor LTISD, cît şi altor categorii de persoane implicate în viaţa socială.

MEDIUL DE AFACERI. Robert Negoiţă consideră ca mediul de afaceri românesc s-a dezvoltat în interiorul unei societăţi pe care doreşte să o răsplătească, însă intenţiile sînt de multe ori blocate de mentalităţile dăunătoare ce domină la nivelul celor care conduc instituţiile statului. "Nu toţi oamenii de afaceri din România sînt corupţi sau preocupaţi de interese ilegale. Mulţi dintre cei care au reuşit în viaţă vor ca experienţa lor să contribuie şi la dezvoltarea societăţii. LTISD va fi o punte de legătură între cele două medii, pentru că interesul cetăţenilor este cel mai important, iar el cere colaborare între instituţiile statului şi mediul privat", a precizat Negoiţă.

BANU’ PUBLIC.
Unul dintre proiectele ce urmează a fi susţinut de LTISD este o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. În acest caz, transparentizarea vizează în egală măsură o mai bună comunicare, o mai mare deschidere spre informare din partea autorităţilor responsabile şi nu doar informarea opiniei publice în legătură cu modul în care Guvernul proiectează execuţia bugetară. Robert Negoiţă afirmă că fiecare contribuabil are dreptul de a şti unde şi de ce sînt alocate veniturile bugetare într-un anumit fel şi nu invers.

×
Subiecte în articol: observator