x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liiceanu spune la TVR că am avut noroc: "Dacă alegerile de acum 3 ani se soldau altfel, România ar fi fost condusă de Sorin Ovidiu Vîntu and so on..."

Liiceanu spune la TVR că am avut noroc: "Dacă alegerile de acum 3 ani se soldau altfel, România ar fi fost condusă de Sorin Ovidiu Vîntu and so on..."

16 Ian 2012   •   21:00
Liiceanu spune la TVR că am avut noroc: "Dacă alegerile de acum 3 ani se soldau altfel, România ar fi fost condusă de Sorin Ovidiu Vîntu and so on..."

Invitat la principala emisiune informativa a TVR, Gabriel Liiceanu a facut o evaluare a evenimentelor din ultimele zile, gasind ca principala vina a actualei guvernari a fost faptul ca nu a stiut sa comunice cu poporul.

Liiceanu este de parere ca masurile de austeritate impuse de Guvernul Boc au reusit sa salveze Romania din punct de vedere economic, evitandu-se situatia grava prin care trec Grecia, Ungaria sau Portugalia.

In opinia sa, situatia creata de discutia noii legi a Sanatatii a fost prilejul, si nu cauza violentelor din strada: "S-a practicat un soi de «cocosism» inadecvat. Defectul fundamental a fost al celui care a intervenit, al presedintelui. Un presedinte de stat nu sta de vorba cu un subsecretar dintr-un minister la o televiziune oarecare, el trebuie sa isi pastreze gloantele pentru situatii speciale, pentru momente cheie, ca cel de acum. Acum ar fi trebuit sa intervina, in aceste 3 zile, si spre stupoarea mea, nu a facut-o", a declarat Gabriel Liiceanu.

Liiceanu a continuat subliniind ca lucrul cel mai grav din societatea actuala ramane lipsa de alternativa a populatiei, in opinia sa, clasa politica romaneasca, in intregul sau, nereusind sa castige un statut onorabil in ochii electoratului.

Gabriel Liiceanu a incheiat discursul sau exprimand ideea ca orice guvern ar exista va trebui in primul rand sa invete sa comunice cu populatia, si ca masurile de austeritate luate de Guvernul Boc au salvat Romania. "Ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca alegerile de acum trei ani s-ar fi soldat cu un alt rezultat. Romania ar fi fost condusa de un Guvern Sorin Ovidiu Vintu and so on... Si ar fi fost mult mai rau!".

×
Subiecte în articol: liiceanu tvr