x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lincoln-ul lui Corleone şi monopostul lui Schumacher, scoase la licitaţie pe 26 august, de Artmark

Lincoln-ul lui Corleone şi monopostul lui Schumacher, scoase la licitaţie pe 26 august, de Artmark

09 Aug 2012   •   14:30
Lincoln-ul lui Corleone şi monopostul lui Schumacher, scoase la licitaţie pe 26 august, de Artmark

Automobilul Lincoln al lui Don Vito Corleone si monopostul lui Michael Schumacher vor fi scoase la vanzare pe 26 august, in prima licitatie Artmark dedicata masinilor de colectie, informeaza casa de licitatii.

Potrivit Artmark, cele mai "carismatice" automobile de colectie isi vor tura motoarele la maximum pe 26 august, la Fratelli Beach & Club din Mamaia, in cadrul primei licitatii de masini de colectie, o premiera pentru Romania.

Un numar de 21 de masini de colectie vor fi licitate in seara de 26 august, in alternanta cu 29 de piese din categoria "sports memorabilia", 8 sampanii rare si doua colectii de vinuri.

Licitatia va scoate spre vanzare "automobile seducatoare, marci fetisizate in filmele-cult ale anilor '60-'70-'80", precum Lincoln Continental - masina lui Don Vito Corleone din filmul "Nasul/ The Godfather", Jeep Wyllis din serialul "M*a*s*h" si modelul de Ford Mustang condus de Jim Morrison in "HWY: An American Pastoral", mai spune Artmark.

De asemenea, vor fi scoase la licitatie "masini cu o istorie fascinata", precum BMW 760Li, fosta masina a Regelui Mihai, si sau Monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999.

Potrivit Artmark, pasionatii de filme si masini puternice vor fi cu siguranta interesati de Jeep Wyllis. Fabricat in 1948, modelul a fost vedeta in serialul "M*a*s*h", din anii '70 - '80. Jeep-ul este dotat cu remorca militara MB-T si mitraliera tip M2, iar pretul sau de pornire pleaca de la 4.000 de euro. Construit cu precadere in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Willys MB, un Jeep de o jumatate de tona, a fost folosit de fortele armate ale Statelor Unite pe toate fronturile de lupta, fiind cedat intr-un numar impresionant de exemplare si aliatilor. In scurt timp, a devenit principalul vehicul folosit de catre armata britanica, sovietica si franceza.

Un model celebru este Lincoln Continental, masina lui Don Vito Corleone din filmul "Nasul/ The Godfather", regizat de Francis Ford Coppola. Modelul scos la vanzare la licitatie are anul de fabricatie 1947 si este in stare tehnica buna (pretul de pornire este de 15.000 de euro). Cu un motor V12, de 4.784 cmc putere si cu 125 CP, Lincolnul poate atinge o viteza maxima de 104 km/h. De asemenea, are cutie de viteze automata, cu 3 trepte si overdrive. Lincoln Continental este un automobil de lux produs de divizia Lincoln a companiei Ford Motor si contine binecunoscutele elemente de decor din lemn de nuc.

Un automobil de mare interes pentru pasionatii de Formula 1 este monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. In acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori. Potrivit Artmark, exemplarul este in stare excelenta, nu ruleaza pe sosea si este construit pe un sasiu de carbon, avand o greutate de 606 kg, lungimea de 4,38 m si inaltimea de numai 96 cm. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roti independente cu bare stabilizatoare activate de tiranti, sistem de franare, de asemenea, independent pe fiecare roata, cu discuri de carbon si de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secventiala cu 7 trepte, amplasata longitudinal. Pretul de pornire este de 125.000 de euro.

Foarte apreciat de Regele Mihai I, un conducator auto cu o vasta experienta, modelul BMW 760Li a fost limuzina oficiala cu care a facut mai multe calatorii in tara si in strainatate. Masina se afla in stare excelenta si poate atinge viteza de 250 km/h, avand un motor V12 de 597 2cmc si 439 CP. In plus, are toate sistemele de siguranta si confort, inclusiv sistem de navigatie, televizor, frigider. Pretul de pornire este de 12.000 de euro.

Expozitia loturilor se va desfasura in doua etape: joi, 23 august, incepand cu ora 18.00 - Private View & VIP Cocktail la Fratelli Beach & Club, Mamaia Nord (eveniment exclusiv adresat VIP-urilor, inclusiv marilor colectionari de masini) si vineri, 24 august, orele 18.00 - 02.00 - deschiderea publica a expozitiei Masinilor de Colectie si Noaptea Alba a Masinilor de Colectie.

Expozitia publica va continua sambata, 25 august, de la orele 18.00 pana la miezul noptii la Fratelli Beach & Club, Mamaia Nord.

Mediafax

×
Subiecte în articol: masini licitatie schumacher