x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul românesc, ocupat în proporţie de 100%

Litoralul românesc, ocupat în proporţie de 100%

de Agerpres    |    04 Aug 2012   •   11:21
Litoralul românesc, ocupat în proporţie de 100%

Litoralul romanesc si-a revenit spectaculos in acest an, gradul de ocupare peste week-end fiind 100%, iar in timpul saptamanii de circa 98%, conform informatiilor transmise de Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS).

"Succesul din acest an al litoralului romanesc il depaseste chiar si pe cel din 2008, cand Romania inca nu cunostea criza, iar puterea de cumparare a populatiei era mult mai mare. Revenirea turistilor romani pe litoralul autohton se datoreaza eforturilor facute de hotelieri si de tur-operatori de a oferi conditii mai bune si de a mentine preturile la niveluri comparabile cu cele ale concurentei straine. In plus, a inceput sa functioneze si in Romania un all inclusive de calitate care este foarte cautat de familii", se arata intr-un comunicat FPTS,.

Hotelierii din cadrul FPTS apreciaza ca "trebuie gandit un program special de oferte pentru septembrie pentru a prelungi sezonul si pentru a mentine gradul de ocupare al litoralului si la inceputul toamnei, profitand de vremea buna care se anunta".

In conditiile in care sezonul cald se prelungeste in fiecare an, iar conditiile oferite se imbunatatesc, litoralul romanesc are sansa sa concureze cu tarile invecinate si sa devina o destinatie favorita si pentru turistii straini, dar este nevoie si de o promovare pe masura, in principal, in tarile fara litoral, afirma hotelierii.

"Turistii straini care se reorienteaza dinspre Grecia din cauza problemelor economice si sociale din aceasta tara sunt in continuare o tinta pentru turismul romanesc care poate suplini macar o parte din litoralul elen, daca se depune un efort serios si concentrat in acest sens", subliniaza in incheiere documentul mentionat.

×