x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Livia Stanciu, propusă de CSM pentru preşedinţia instanţei supreme

Livia Stanciu, propusă de CSM pentru preşedinţia instanţei supreme

25 Feb 2010   •   00:00

Judecătoarea Livia Doina Stanciu a fost aleasă, joi, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia Secţiei pentru judecători a CSM de desemnare a Liviei Stanciu pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fost luată cu majoritate de voturi, respectiv şapte voturi "pentru" şi trei "împotrivă".

Livia Stanciu a spus că îşi doreşte ca, la sfârşitul mandatului, dacă va fi validată de şeful statului, să obţină un sediu pentru instanţa supremă, iar munca ei să se concretizeze "în lucruri bune pentru întreg sistemul judiciar".

Ea a mai arătat că este convinsă că, alături de colegii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, va reuşi să reprezinte o pârghie de echilibru în raport cu celelalte puteri ale statului.

Judecătoarea a mai spus că este copleşită de moment, iar în cazul în care va fi validată, va face tot ce depinde de "omul Stanciu, la cote cât mai înalte".

Livia Stanciu este judecător la Secţia penală a instanţei supreme.

Pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au înscris judecătorii Gabriela Bîrsan, Rodica Popa, Livia Stanciu, Dănuţ Cornoiu şi Elena Cîrcei, ultimii trei participând şi la procedura de alegere din octombrie 2009.

×
Subiecte în articol: observator