x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Dragnea, pus sub învinuire de DNA. Secretarul general al PSD, acuzat că a dus minori la vot. Citeşte comunicatul procurorilor

Liviu Dragnea, pus sub învinuire de DNA. Secretarul general al PSD, acuzat că a dus minori la vot. Citeşte comunicatul procurorilor

06 Sep 2012   •   07:06
Liviu Dragnea, pus sub învinuire de DNA. Secretarul general al PSD, acuzat că a dus minori la vot. Citeşte comunicatul procurorilor

UPDATE 14:25 - DNA informeaza ca Liviu Dragnea, in calidate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegatori figurand minori si persoane cu drept interzis de a vota.

Directia Nationala Anticoruptie il acuza pe Liviu Dragnea ca "a constituit un sistem national de influenta pentru a determina autoritatile publice centrale, judetene si locale aflate sub controlul politic al formatiunii politice, de a se implica in: exercitarea de presiuni asupra presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnaturile alegatorilor pe listele de vot si a introduce in urne un numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori si folosirea unei urne mobile in conditii contrare legii".

Citeste comunicatul DNA

UPDATE 10:59 - Secretarul general al PSD a fost pus sub invinuire de procurorii DNA in dosarul referendumului. Dragnea a afirmat, la iesirea din sediul DNA, ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta invinuirile.

"Am fost la procurori. Mi s-au adus la cunostinta invinuirile - principala ca m-am asociat cu mii si zeci de mii de persoane pentru a asigura o prezenta la vot mai mare de 50% plus 1", a declarat Dragnea.

UPDATE 10:18 - Liviu Dragnea ar putea fi pus sub invinuire in dosarul fraudarii referendumului, anunta Realitatea TV. La aceasta ora, Dragnea este audiat de procurorii anticoruptie.

........................

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, s-a prezentat, in aceasta dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat dosarul privind referendumul.

"Eu am condus o campanie in mod legal, in mod corect. Si eu am fost la vot, poate si dumneavoastra ati fost la vot. Doamne fereste sa nu va cheme si pe dumneavoastra", a spus zambind Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea, insotit de avocatul Marian Nazat, a spus ca nu stie in ce calitate a fost citat de procurori si nici daca este pentru cazul privind referendumul sau in alt dosar.

In 14 august, Directia Nationala Anticoruptie informa ca procurorii fac cercetari in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie, dar ca, avand in vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

×