x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei, verificat de ANI pentru conflict de interese

Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei, verificat de ANI pentru conflict de interese

27 Iun 2012   •   08:37
Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei, verificat de ANI pentru conflict de interese

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat, astazi, pentru Mediafax, ca a fost anuntat de ANI ca s-a declansat o procedura de evaluare in cazul lui privind un posibil conflict de interese. Liviu Pop a fost invitat sa se prezinte la sediul institutiei luni, la ora 12.00. Ministrul a mai spus ca a fost instiintat telefonic, marti, de catre Agentia Nationala de Integritate ca s-a declansat o procedura de evaluare privind nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese in perioada exercitarii functiei de demnitar public.

"Ma voi prezenta luni, la ora 12.00, nu am nicio problema de conflict de interese", a spus Liviu Pop.

In 15 mai, Liviu Pop a fost numit interimar la conducerea Ministerului Educatiei, dupa demisia lui Ioan Mang. Pop este din 7 mai ministru delegat pentru Dialog Social.

Informatia privind verificarea lui Liviu Pop de catre ANI vine la cateva zile dupa ce Ministerul Educatiei a sesizat Inspectia Muncii in legatura cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administratia Prezidentiala, intrucat acesta nu are o diploma de bacalaureat echivalata in Romania si nu a echivalat studiile superioare.

Inspectia Muncii a inregistrat in 25 iunie sesizarea Ministerului Educatiei legata de fostul ministru Daniel Funeriu si a redirectionat-o pentru solutionare la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.

×