x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Localități din Argeș și Brașov pot fi carantinate!

Localități din Argeș și Brașov pot fi carantinate!

21 Iul 2020   •   20:28
Localități din Argeș și Brașov pot fi carantinate!

Localități din județele Argeș și Brașov sunt sub monitorizare și dacă va crește numărul de persoane infectate cu noul coronavirus ar putea intra în carantină, a declarat, marți, premierul Ludovic Orban. Carantina zonală se impune dacă sunt minim 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Întrebat dacă există posibilitatea ca localități din țară să intre în carantină, premierul Ludovic Orban a declarat, într-o conferință de presă, că odată cu intrarea în vigoare a legii, acest lucru este posibil, dar încă nu este cazul niciunde în țară.

„Cu siguranță, odată cu intrarea în vigoare a legii, există această posibilitate, de a dispune carantina zonală pentru comunități locale sau pentru zone, în cazul în care este o răspândire a virusului semnificativă, care nu este focar. Nu are nicio legătură cu marea și cu muntele. Este vorba doar de localitate. De exemplu, de un sat sau de un cartier sau o localitate, o comună sau un oraș, unde există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depășește minim trei cazuri la 1.000 de locuitori. Atunci se poate dispune carantinarea zonală și se pot dispune măsuri restrictive”, a răspuns premierul.

Acesta a precizat că „nu suntem în situația de a carantina un județ” dar că, la în prezent, există un număr de localități care sunt sub supraveghere.

„Încă nu este demarată procedura pentru carantinare a niciunei comunități, dar sunt, în Argeș, de exemplu, trei localități sub evaluare și în cazul în care continua răspândirea virusului se poate dispune suspendarea. În Brașov sunt trei sau patru localități. Se face o evaluare pe localități. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură”, a mai spus premierul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban