x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locatarii debranşaţi vor cotiza şi ei la factura CET

Locatarii debranşaţi vor cotiza şi ei la factura CET

18 Sep 2010   •   00:00
Locatarii debranşaţi vor cotiza şi ei la factura CET

Asta reiese dintr-un ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru serviciile comunitare de utilităţi publice. Astfel, în cazul unui bloc cu 20 de apartamente branşate şi cinci debranşate, posesorii de centrale termice ar putea plăti în plus până la 300 de lei pe lună.



Debranşaţii ar urma să plătească 30% din factura CET în lunile decembrie, ianuarie şi februarie şi 50% în celelalte luni. Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Serviciilor Comunale, măsura  se va aplica în sezonul de încălzire 2010-2011, anunţă Antena3.

În cazul unui bloc cu 25 de apartamente, din care cinci sunt debranşate şi au montate centrale termice, un apartament de două camere consumă lunar, două gigacalorii. Astfel, cei care s-au debranşat şi au preferat alte sisteme de încălzire ar plăti în plus între 60 de lei şi 90 de lei, în funcţie de costul gigacaloriei. Preţul facturii poate creşte considerabil, dacă vecinii consumă mai multă energie termică.

În timp ce proprietarii sunt foarte nemulţumiţi de această decizie, reprezentanţii CET spun că şi locatarii cu centrală proprie beneficiază de căldura de pe scară, asigurată prin sistemul central de încălzire.

×
Subiecte în articol: observator